Hemma-Premiären

Vårt Kimstad tog emot FC Syrianska under fredagskvällen. Efter en halvlek spelad stod det 2-0 till hemmalaget, målen stod Matte och Fredda för, första målet fint framspelad av Ogge liksom det andra som kom efter en utspark av vår målvakt Andreas.
Andra halvlek började med att Syrianska tog över spelet mer och mer men var fortsatt ineffektivt vilket ledde till att ställningen mot slutet var densamma som i halvleksvilan. Andreas bjöd inte enbart på en assist utan även ett par delikata räddningar som höll resultatet nere på noll, dock till minut 89 då gästerna fick en straff som kyligt slogs in, 2-1. Vilket även blev slutresultatet, ett ineffektivt lag kunde inte slå ett Kimstad som har en bit kvar till sin högstanivå, vilket bara är en styrka.
Vi vinner mot topplag utan att vara 100% i spelet, men det kommer, det kommer.


Bra kämpat Kimstad och tack till publikstödet, som givetvis är välkommna till cupmatchen på tisdag.




/Goifarn

28/4

Träning idag som började med en fotbollstennis-turnering, växlades sedan till skott- och inläggsövningar och träningen avslutades med en match, kan det ha varit 15 mot 15 på planen? Nya matcher i helgen (A-laget fredag, B-laget söndag) som sedan uppföljs av cup-match på tisdagen.



Närmsta Hemmamatcherna:

Kimstad GoIF - FC Syrianska              Fredag kl 19:00

Kimstad GoIF - Östria Lambohov       Tisdag kl 19:00     (Östgötacupen)




/Goifarn


She got the look!

Måndagens B-lagsmatch blev tyvärr ingen sportslig succé, 4-1 i baken men vi hade åtminstone en publik som hittat till Krokhagen i april-solen. Ett lag som inte kan ta till vara på sina målchanser får det ofta svårt i en match under 90, speciellt om motståndarna är motsatsen och gör många mål på sina få lägen. Nya tag till nästa helg!



Igår kom även en bakgrundsbild till vår blogg. Den ska visa att på vår träningsanläggning, Krokhagen, är det sällan en lugn helg med full fläkt från flera planer och med publik som hejar fram sina lag.




/Goifarn

Glädjande Påsk-Nyhter

Kimstadsblogg har nått nya höjder i och med att vi hade över 140 läsare under 21/4, riktigt kul, och som följd av detta så vann Kimstad sin seriepremiär borda mot Kurdiska med 1-2. Målskyttar var Fredda P och Tobbe efter en fin laginsats under 90 minuter. Matchen i helhet var jämn, vi kan bättre spelmässigt men samtidigt ska vi inte ta ifrån våran kämparinsatts som resulterade i att vi fick med oss 3 pinnar hem till Krokhagen.

Jättekul att vi kan spela jämnt med förväntade topplag vilket visar att vi är ett lag med stor och bred kvalité i år och ett lag att räkna med.


Nu kan jag berätta att det snart ska komma ut en finare bakgrundsbild till bloggen än den vi sitter med idag, vilket kanske kan locka ännu fler läsare att följa bloggen lite oftare.

På måndag väntar spel hemma mot NFF för Kimstad B och vi hoppas på stödet från våran by kommer att visas.

Glad Påsk gottfolk!





/Goifarn

Kimstadbloggens tips inför seriestarten!

I år ser det ut att bli en väldigt jämn och bra serie...

Ja tror det kommer att stå mellan fyra lag...

Placering 1-4: Kurdiska som visade hög klass förra året och har förstärkt truppen ytterligare denna säsong. Rimforsa är oxå ett lag som kommer att hålla till i toppen, grymt starka på hemmaplan! sen har vi oss Kimstad som fått många nya duktiga spelare till oss som kommer att höja nivån ytterligare och nu finns bredden för att kunna hålla oss kvar däruppe i toppen. Sen chansar jag med en riktig outsider, Åtvidaberg Södra! som värvat 13-14 spelare många från ÅFF.s junior och U21 trupp mm..dom var duktiga förra året men hade inte det riktiga flytet i jämna matcher.

Placering 5-8 Vånga IF kommer att överraska många med sitt helt nya lag! endast kanu och Storm finns kvar från förra året. men i sista sekund får dom tillbaka Fabbe som återvänder efter en vinter i Smedby, får dom till det kan dom t o m blanda sig i toppstriden. Skärblacka har inte imponerat på försäsongen och känns väldigt sårbara om dom får ett par skador i startelvan, men borde ligga topp 6 när alla är friska, Mittlåset med Sundell och Svanberg håller hög klass! Syrianska är ett lag som borde hamna på den övre halvan. Tallboda från division 4 borde ha tempot uppe för en mittenplacering, men har inte imponerat på försäsongen, svårtippade precis som Syrianska.

Placering 9-12 Finspång har tappat många viktiga spelare till denna säsong och det kommer tyvärr att märkas av. Men ställer Seigers upp även denna säsong så kan det sluta runt 7-9 plats.
Sen tror jag att nykomlingarna Kisa, HBK och Örtomta kommer att få det svårt att undvika bottenplaceringarna, men där kan jag precis som alla andra tips ha fel!:)

Nu ser vi fram mot en spännande säsong med många härliga matcher!!!

Vad tror ni ??? Kommentera gärna!  

//Någon


Påsk-träning

På tisdagens träning samlades en stor del av laget för en sista träning inför serie-premiärerna. Vi började med teknikringen som uppvärmning för att sedan övergå till en uppspelsövning. Efter detta blev det att känna lite på hörnor och träningen avslutades med, som många andra gånger tidigare med en match på två mål.


Vi som driver bloggen hade som mål inför säsongen att lägga ut en spelarprofil på samtliga spelare i laget men tyvärr har vi inte lyckats pga. tekniska problem men vi hoppas att det kan komma till nästkommande säsong.



/Goifarn

Matcher

Under helgen spelades två matcher, under lördagen var det cup-match mot AC Studenterna där vi vann med 2-3 borta på Krokhagen efter gemensamt beslut för att slippa spela på grus. Där med gick vi vidare till nästa omgång i cupen och möter nu Div 3 laget östria Lambohov i 3:e omgången.

Söndagens match slutade 0-1 hemma på Krokhagen mot Lotorp där solen lockade fram en del åskådare.


Det känns att säsongen snart börjar i och med helgens matcher, vilket den också gör under påskhelgen där vi hoppas på att kimstadfansen kommer och stöttar oss i bortapremiären mot Kurdiska på fredag kl 15.00. Sista träningen inför premiärerna på tisdag!  B-laget spelar hemma i sin premiär på måndag mot NFF kl 17.00. //Heja Kimstad!!





/Goifarn


Träning + Möte

På dagens träning var det fler närvarande än i tisdags och det tränades på inläggs-och skottsträning, nya hörnvarianter (passa er ni som scoutar Kimstad för här ska ni få se på grejer) och vi hann även med lite match.

Efter träningen var det ett litet möte inför seriepremiären och om påskveckan, det ser bra ut Kimstad, vi närmar oss alvaret och det roliga nu!

Matcher i helgen både lördag och söndag. Kämpa Kimstad!



/Goifarn


Krokhagen 12/4

Två dagar efter hemkomsten var det åter igen dags för träning, med ett regn hängandes i luften kom det tolv tappra spelare till Krokhagen för att lira lite boll.
Vi började med att nöta olika sorters mottagningar samtidigt som man sprang bakåt med en medspelare framför sig som levererade bollar. Sedan spelade vi "dubbelkvadraten" och även en liten match med konor utsatta som mål där man skulle passa bollen emellan till en medspelare för att få poäng. Avslutningsvis blev det en hörnmatch, efter det var klockan slagen och tolv spelare gick tillbaka mot barackerna efter ytterligare ett genomfört träningspass. 




/Goifarn

Läger Igelfors

Dag 1 började med en samling på Krokhagen IP där vi fick en varsin fotboll att "vaka" över. Biltåget styrde sedan i riktning mot Finspång. När vi kom fram stod det träning på programmet som varade ca 1 timme och 45 minuter. Där utförde vi teknikringen som bytte till passningar, vi nötte lite på uppspel samt försvar och avslutade med lite skott på mål.

Sedan åkte vi ner till Hotell-Kanatarell för att äta och se rummen. På matmenyn var det farmors klassiska köttbullar och makaroner och vi blev mätta och belåtna och åkte lite senare upp mot träningsplanen igen för att spela internmatchen. Peter, som har varit sjuk i veckan kom för att se lägrets höjdpunkt och såg förhållandevis riktigt nöjd ut där han satt i lä mot en vägg och solade samtidigt som det var "fotbollsunderhållning på Peters villkor". Matchen slutade 4-0 till Rött lag och matchens kamp vanns av Babbo mot Andreas som dagens burväktare.

Efter matchen var det återigen mat där Igelforsfisken med potatismos hamnade på tallriken. Någon timme senare var det "lagunderhållning på Peters villkor" då vi spelade På Spåret med en del enkla frågor och så klart även motsatsen. Senare blev det en pokerturnering och filmen Offside som visades på duken och några timmar senare sov hela huset, "på våra villkor".

Vi vaknade upp till en strålande sol efter en lugn natt. Klockan 08:00 serverades frukostbuffé. Lite senare var rummen städade och Kimstad GoIFs herrlag på väg mot nästa match. Ett slitet lag efter gårdagen steg ut på en ny plan och ny jaktmark för att marschera ut som vinnare vilket vi också gjorde med två 2-0. Ett mål av vardera lagen som fick spela en varsin halvlek, dvs. 1-0 i halvlek. Vi åkte sedan ner igen mot boet för en sista måltid för att sedan åka hem och vila våra slitna kroppar för att stå redo på tisdag med ny energi och utvilade ben.


Vi måste så klart tacka alla ledare som ställt upp för att det här ska ha varit möjligt.

Detta läger var som ett läger ska vara, med träning, match, halvdålig mat och ett slitet boende, TACK





/Goifarn

Vind i seglen

Krokhagen var, liksom hela södra Sverige en blåsig plats under dagen men trots det var det både match och träning.
Om matchen:

De vitdressades målskyttar: Sebbe 2, Fredda P 2? och Tobbe E 1
Trots stark motvind i första halvlek skapade vi en hel del chanser efter bra spel. 1-0 kom efter inspel från kanten. Loddby kvitterade därefter på en jätteutspark som deras forward petade in. Resten av matchen dominerade vi totalt och kunde till slut vinna med 5-1. De flesta målen idag kom efter inspel från kanterna.
Bra jobbat idag trots sega ben på de flesta!

Om träningen:
För de spelare som inte var uttagna till matchen var det träning som enbart bestod av match, 5-6. I gräset som blev till ett lerfält var det Uniteds representant Hjärtström som stod för matchens delikatess med in bicicleta.

Bra jobb och här näst väntar nu läger i Igelfors


/Goifarn

Match och Träning

Söndagens match slutade 4-3 till Kimstadfavör efter en 2-0 ledning i halvtid. Under den första halvleken tog Kimstad fram ett spel som påminde om Milans storhetstid. Bäst för dagen var Ogge, Robin o Fredda P.

Den regniga träningen bestod av mycket boll, förutom vår klassiska 2,5a som liksom många gånger annars gick av stapeln först på träningsprogrammet. Efter det bjöds vi på kvadrater som senare tog vid i en match.

Match imorgon och i helgen nalkas det träningsläger för Kimstad GoIF fotbollsgubbar.

Ber om ursäkt för dålig uppdatering men på grund av dåligt med tid har inläggen uteblivit senaste dagarna.




/Goifarn

April April

Allt som skrevs på bloggen den 1a april skrevs utan några sanna grunder vilket betyder att de inte stämmer, så långt jag vet/hört.

Matchen som spelades under dagen slutade för övrigt med uddamålsförlust med 4-5. En match som bestod av mycket vilja där Rickard lyckades göra ett hattrick. Ny match i morgon med ny vilja och ny energi, bra spelat!

Ha en fortsatt bra dag och så hejar vi fram Östergötlands stolthet imorgon på Nya Parken.




/Goifarn

Nyhet!

Igår kväll blev det alltså klart, Peter som känner att tiden inte räcker till kommer inte att vara delaktig under säsongen men hoppas kunna ta över igen till nästa säsong med ny energi. Peters tid med familj och jobbet som lärare tar upp mycket tid men att även lägga till jobbet som A-lagstränare i Kimstag gjorde ekvationen allt för svårlöst.

Som tur är så har vi Sama i laget som har en hel del kontakter efter sin "aktiva" karriär och igår blev det klart att hans goda vän Göran Bergort tar över för denna säsong för att få lita att göra under sitt "sabbatsår".

Praktiskt sett betyder detta att Göran kommer vara med på veckans träningar och byta tankar med Peter som sedan går helt åt sidan i samband med träningslägret.

Enligt Peter själv ska han försöka titta förbi då och då och heja på sitt favoritlag finetriskt.

 

Tack Peter vi hälsar Bergort välkommen till gänget

 

 

/Goifarn


RSS 2.0