Billerud Cup 2011

Då var årets Billerud Cup avslutad och för att vara helt ärlig så gick det väl inget vidare för Kimstad. Vann cupen gjorde Skärblackas lag två fullständigt rättvist och man var tillsammans med Linghem de lagen som spelade bäst genom hela turneringen.

Kimstads första lag spelade på morgonen och jag kunde tyvärr inte närvara under deras första matcher. Man slog Vingen och kryssade mot Linghem. Man förlorade sedan mot Blackas lag ett samt Vånga och man var tvungen att ta poäng mot Loddbys förstalag i sista matchen för att sluta fyra i gruppen. Det såg länge dåligt ut men med mindre än en minut kvar satte Engman 2-2 med en strålande vänsterfot.

Kimstads andra lag klev in i turneringen på eftermiddagen och började med att kryssa mot Reijmyre efter mycket slarv. Vi slog sedan FFK med 3-1 och detta följdes upp av 1-1 mot Blacka där de kvitterade med 30 sekunder kvar. Vi lyckades sedan slå favoriterna Loddby som inte hade tappat poäng med 1-0 och i sista matchen slog vi Norsholm med 4-2 och lyckades därför vinna gruppen med 11 poäng.

I och med detta möttes Kimstads båda lag i kvartsfinalen och det var väl inte allt för roligt egentligen. Vånge storspelade i målet men kunde tillslut inte stå emot lag tvås forcering och matchen slutade 3-1. Man ställdes nu mot Blacka som slutade tvåa i samma grupp (Hur kan ettan och tvåan i samma grupp mötas i semi?). Kimstad började bra och radade upp målchanser men Jack storspelade i Blackas mål och räddade kvar dem i matchen. Efter ca 5 minuter gör vi ett individuellt misstag som turneringens bästa utepspelare, Robin Wieselgren inte är sen med att utnyttja. Wieselgren skjuter 1-0 mellan benen på Jonte i målet. 2-0 görs direkt efteråt efter ännu ett individuellt misstag och mitt i all katastrof gör de även 3-0. Tobbe Hjärtström blir minuten senare frilägesutvisad och matchen är 100 % över. Blacka gör under utvisningen 4-0 och det står sig matchen ut. Lusten för att spela tredjepris matchen var inte så stor i laget men vi gör det trots allt bra och besegrar Blackas juniorer enkelt med 3-0. Blacka slog Linghem i finalen med 1-0 efter mål av Wieselgren.

Matte Petersson blev turneringens skyttekung

Bästa spelare enligt mig var Jack Nordholm

Kimstad lag 1 hade ingen målvakt så Kim, Hjelte och Vånge turades om

Avslutningsvis vill jag gratulera Skärblacka till segern, som jag nämnde tidigare var det välförtjänt.