Inför Billerud Cup

Äntligen är det dags för årets upplaga av Billerud cup och det känns mer spännande än någonsin. 12 lag deltar i årets turnering och förutsättningarna är lite enklare än förra året då alla lag gick vidare till "kval till kvartsfinal". De fyra bästa lagen i varje grupp möts i kvartsfinal och resten behöver jag förhoppningsvis inte berätta hur det fungerar. Skärblacka, Loddby och Kimstad har med sig två lag till denna turnering ska också nämnas. Jag kommer gå igenom alla lagen och betygsätta alla deras lagdelar så ni har någorlunda koll på dem inför söndagens turnering.Grupp 1

Skärblacka IF 1

Tränare ****

Min informationskälla säger att Blacka kommer ställa upp med sitt "juniorlag" på förmiddagen och detta innebär att Jukka och Julle kommer ha hand om laget. Julle är ny från iår medan Jukka har haft stora framgångar med juniorlaget under de senaste åren. Jukka är i slutet av sin egna karriär men ses som en av de största "up coming" tränarna här i området.

Försvar **

Captain Flemgård är i London och det är givetvis ett stort avbräck, att även målvakt Simon missar cupen på grund av skada gör inte saken bättre. Man har flera stabila spelare men med dessa avbräck får man enbart en tvåa.

Anfall **/****

Det råder oklarhet huruvida lagets två stjärnor Jocke och John Poikela kommer spela med juniorerna eller seniorerna och i och med det så är det svårt att sätta betyg. Båda är extremt duktiga inomhus och är givna i a-laget om tränarna toppar laget. Utöver dessa två har man b.la Sebbe Svahn som trots att han gillar Torres ibland kan göra mål, Jacke som är född 94 är också en spännande spelare.

Linghems SK

Tränare ***

En värdelös hemsida ger mig ingen som helst information om varken spelare eller ledare. Såg dem när de slog Azech i höstas och tränaren imponerade stort med sina taktiska drag.

Försvar ***

Släppte in 49 mål på 22 omgångar i division 4, mediokra.

Anfall ***

Gjorde 46 mål i serien och det är ganska bra.

BK Vingen

Tränare *****

Conny tror jag han heter och här pratar vi om en riktig demontränare. Slitet som tränaren i fråga lägger ner varje år för att få ihop ett lag till Billerud Cup ska inte undervärderas. Att han med sitt mediokra spelarmaterial lyckades vinna sommarcupen för några år går att jämföras med Filosofens debutsäsong i Barcelona.

Försvar *

Här brukar familjen Andersson/Kap hålla till på Billerud och pappa Kalle är med känd för sina grova nersparkningar än sina fotbollskunskaper om jag säger så.

Anfall ***

Tobbe Wall är känd för sina glansdagar i Skärblackas juniorlag och lever fortfarande på sin snabbhet trots att han inte varit aktiv på ett par år. Tobbe är lagets stjärna och blandar briljanta soloprestationer med brutala tacklingar. Det kommer bli underhållande att se på Vingen.

Loddby IF 1

Tränare *

Loddby ställer upp med sitt "sämsta" lag i denna gruppen och rykten säger att lagets B-lagstränare kommer ta hand om detta lag.

Försvar *

Man slutade i botten av östra femman och försvarspelet sägs vara lagets sämsta sida.

Anfall **

Man pressar grymt högt även om det inte är lagets stjärnor som spelar, kan bli farligt.

Vånga IF

Tränare *****

Vånga demontränare Kimenga har haft José Mourinho som profilbild på Facebook och det säger väl egentligen det mesta. Han förde Vånga till en topplacering förra året efter en medioker vår och Vånga är redan tippade som segrare av många både i denna turnering och femman nästa säsong.

Försvar ***

Lagets svaga sida i ICA-cupen, man gjorde mycket mål men man släppte även in mycket mål. Spelar Abid i målet så betyder det mycket för laget. Kutshi från Sleipner har skrivit på futsalpapper med klubben och är en riktigt duktig spelare.

Anfall *****

Man öste in mål i ICA-cupen och många spelare är fruktade för sin förmåga att spela inomhusfotboll. Vi vet alla hur bra Vånga är när det flyter, det återstår att se hur de är om det börjar gå tungt.

Kimstad GoIF 1

Tränare **

Bergdahl och Punkarn tränar Kimstads lag ett och det är väl deras orutin som ger det låga betyget. Ingen är direkt en van tränare men jag tror de kommer lyckas bra trots detta.

Försvar **

Vånge är lagets klippa och lär även få agera kapten. Man har även Engman så rutinen där bak går inte direkt att klaga på. Kim Bäcklund kommer med sina ankelstrumpor även han förmodligen spela försvarare.

Anfall ***

Man har några riktigt farliga spelare i anfallet som kan avgöra matcher på egen hand. Jocke Andersson är livsfarligt och både Fidde och Rickard har sett riktigt giftiga ut på träningarna hittils.

Grupp 2

Finspångs FK

Tränare **

Man har värvat Johan från Blacka och det han visade i Blacka var att han var duktig på att jobba över när det var träningsdags. Trots detta var han omtyckt bland spelarna och om han lägger ner tiden har FFK gjort en bra värvning.

Försvar **

Billa är i Örebro skulle jag tro och efter honom är det tungt på backfronten. Vi får se om sportchef Stefan har lyckats gräva upp några guldkorn tills på söndag.

Anfall ***

Josef Gustafsson är lagets bästa och absolut viktigaste spelare och han måste göra en toppturnering om laget ska kunna gå vidare. Jeppe Johansson har slutat och Rasse Kebab har tydligen inte fått ledigt från Babylon.

Skärblacka IF 2

Tränare **

JL har avgått och blivit sportchef och tyvärr kan inte nytillsatte Pressa fylla upp Jonnys skor riktigt än. Blacka har tappat många spelare och det ska bli intressant att se hur man kommer ställa upp.

Försvar *****

Robin Wieselgren, enough said.

Anfall **

Frippen, Anton och Ponta Larsson har lämnat sen ICA-cupen
och det ser tunt ut på anfallsfronten. Kim Wall kanske kommer spela här och får se till att skjuta hårt om Blacka ska ha en chans.

Reijmyre IF

Tränare ***

Fredrik Hesse tränar laget och han är även ledare på ÖFFs läger i Igelfors så lite måste han kunna.

Försvar *

Inte lagets starka sida, man får prioritera defensiven om det inte ska spåra känns det som.

Anfall **

Om jag minns rätt brukar man ha en rakad kille med en spindelnät tatuering som ser galen ut.

Norsholms IF

Tränare **

Tommy Hjärtström är ny tränare för Norsholm och han har redan börjat locka spelare till klubben. Jocke Johansson och Krille Svanberg från Blacka sägs vara klara och hans egen son Tobbe som spelar i Kimstad sägs vara nästa man på önskelistan. Hands of Hjärtis hälsar vi på Kimstadsbloggen.

Försvar *****

Viktor Tillberg lär spela och lär även tackla in någon i ribbstolarna, han lär få skåda det röda kortet. Detta gör inget då jag har fått rapporter om att Zunkan kommer att delta och betyget fem är inget annat än självklart då. En strålande fotbollsspelare helt enkelt.

Anfall **

Olle Karlsson kan inte delta och Robban Karlsson är skadad så det ser tungt ut på forwardsfronten hos Norsholm.

Loddby IF 2

Tränare */*****

Peter Fredriksson är  en otroligt bra futsalcoach men en mindre bra utomhuscoach. Loddby är så otroligt mycket bättre inomhus och det är väl det vi ska bry oss om nu. Man är regerande mästare i denna cup och ses som en av favoriterna även iår.

Försvar ****

Ser ibland lite stabbiga ut men de är duktiga fotbollsspelare och arbetar som ett lag.

Anfall ****

De tokstressar sina motståndare och Jimmy Bäckmark är en av de farligaste anfallarna i hela Norrköping komun.

Kimstad GoIF 2

Tränare ****

Peter och Fredda Petersson kommer ha hand om Kimstads lag på eftermiddagen och detta känns som en mycket spännande duo.

Försvar ****

Imponerade stort i ICA-cupens gruppspel men blev tyvärr sämre när det var slutspel. Är extremt täta om man vill och släpper till väldigt få målchanser.

Anfall ***

Bra spelare på pappret men målskyttet ville inte riktigt lossna i ICA.cupen. Förhoppningsvis blir det bättre på söndag och målskyttet lossnar.Detta var en liten genomgång av alla deltagande lag. Jag kommer skriva ett lite mer detaljerat inlägg om Kimstads båda lag förmodligen någon gång imorgon.

Se nu till att Sätta på Billerude Boy med Kalle Baah på repeat och ladda upp inför söndagen.
Kalle Baah – Billerude Boy - Feat. Governor Andy

Damerna spelar imorgon för dem som är intresserad

Silly Season inlägget är uppdaterat och ligger under detta som vanligt, glöm nu inte att kika in imorgon för att läsa mer om Kimstads lag till cupen.

Jalkemo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0