Lindöträning

Dagen träning bestod nästan bara av spelövningar. I regnet körde vi först en övning där vi ska sparka bort motståndarens boll, samtidigt som vi ska skydda vår egen. Sedan var det dags med minispel, Allsvenskan. Tre mot tre i sju matcher och minimatch med 5-5, sedan utspelades ännu en ny match mot Reijmyre IF följt av en internmatch.

Nästa lördag blir ingen vanlig lördag. Då blir det en tretimmarsträning tillsammans med Finspång och Reijmyre, då det blir miniturnering med mixade lag.

Leder poängtävlingen gör fortfarande Hjälte med 31 p, tätt följd av Tobbe E med sina 29.

Lite internationell fotboll som avslutning. Ett till synes starkt Arsenal åkte till St. James Park för att ta sig an Newcastle. Efter 26 minuter hade Londonlaget en 4-0 ledning, mycket imponerande. Publiken på St. James Park är kända för sin entusiasm, men nu lämnade flertalet arenan när det återstod 64 minuter av matchen.  Resultatet varade till halvtid, men efter ett par (välvalde) ord av Managern gick Newcastlespelarna ut till en andra halvlek. Efter ett tidigt rött kort av Diaby vände matchen totalt. Newcastle satte två straffar i mål och ett spelmål där emellan. Men de nöjde sig inte där, i den 87 minuten kom också kvitteringen. En hörna kom ut till mittfältaren Tiote, som drog till på halv-volly (Alá Mika) och den satt stenhårt i nätmaskorna bakom för dagen Wojciech Szczęsny (konsonanternas man) som var helt chanslös, och fansen som stannat kvar matchen igenom var återigen fulla av entusiasm som om inget av den första halvleken någonsin skett.