Matchrapporter från gruppspelet i ICA-cupen

Vi hade fått den mindre attraktiva starttiden 09.30 så när vi samlades utanför Stadium Arena ca en timme innan var det många trötta men samtidigt laddade spelare som anlände. Som jag skrivit i införrapporten skulle vi ställas på bra motstånd i form av två lag från division tre samt Lindö FC från division fem.

Söderköping-Kimstad

I första matchen ställdes vi mot Söderköping som slutade på tredje plats i divison tre i år. De ställde upp med ett ganska ungt lag men det fanns även äldre spelare med och enligt rapporter så hade de två jämna lag med i turneringen. Vi värmde upp i den extremt trånga B-hallen och efter detta drog vi laget. femmorna såg ut på följande vis om jag inte minns fel.

Fabbe Tobbe             Boda Babbo

Tommy Matte           Gusten Danne/Jocke

Matchen började ganska avvaktande från båda lagen och det kändes verkligen att det var en öppningsmatch. Båda lagen prioriterade defensiven och var väldigt organiserade bakåt. Personligen tycker jag kanske vi var något bättre och hade två riktigt bra kontringslägen som vi tyvärr inte utnyttjade. Tyvärr släpper vi in 0-1 efter en tilltrasslad situation med ca 3 minuter kvar där vi förlorar ett motlägg och bollen studsar slumpartat fram till deras spelare som i fritt läge sätter 1-0. Ett insläppt med 3 minuter kvar kan lätt ta luften ut lag men för oss gav det motsatt effekt. Vi började tokstessa deras försvarare och satsade allt för att göra mål under de sista minuterna. Vår inställning gav resultat då kvitteringen kom med ca 1 minut kvar då Tommy skarvade en långboll mot mål och precis framför mål stod Matte och skarvade in bollen i mål.

En bra premiärmatch. organiserat spel, få målchanser och vi får även in den viktiga kvitteringen i slutet.

Kimstad-Lindö FC

Den på pappret lättaste matchen väntade i den andra omgången. Lindö hade fått stryk av Kenty med 2-1 i premiären och var piskat att vinna mot oss. Det var även båda lagens första match i A-hallen då de tidigare matcherna spelades i C/D-hallen. Vi ställde upp ganska liknande mot förra matchen, enda skillnaden var att Fidde även gick in i andra fyran där de alltså roterade på fyra forwards, förstafyran var intakt.

Matchen började ganska dålig från vår sida och vi hade problem med deras taktik. De hade en stor spelare som rörde sig väldigt fritt och kom samtidigt ofta runt på kanterna utanför våra forwards. De ordnade fram väldigt mycket hörnor men de riktigt heta chanserna uteblev. En bit in i matchen gjorde Jocke 1-0 efter en mycket fin soloprestation. Efter detta tog vi över mer och mer men vi kunde verkligen inte sätta bollarna, Tobbe Ekeroth sköt 4 meter över från bra läge och vi missade väldigt mycket givna lägen. Trots övertaget kändes inte försvarsspelet helt 100 någon gång under matchen, vi släppte till alldeles för lätta lägen och de skapade nästan alla deras möjligheter när de kom runt på kanterna. Med någon minut kvar avgjorde Boda matchen då han enkelt placerade in 2-0 i målvaktens vänstra hörn och det kändes extremt skönt att vinna en match när man egentligen inte spelar på topp.

En ganska dålig match enligt mig, starkt att hålla nollan och vinna trots det bristande spelet.

Kenty-Kimstad

Förutsättningarna inför sista matchen var glasklara, ett kryss skulle räcka för avancemang och en vinst skulle sätta press på Sörping i kampen om förstaplatsen. Jag tror vi ställde om precis som mot Lindö och vi pratade mycket om att vi inte fick släppa runt lika mycket på kanterna i denna matchen. Kenty som åkte ur tvåan iår har tydligen tappat många spelare och ställde upp med ett väldigt ungt och tekniskt lag.

Egentligen var matchen spännande i ca 4 minuter då vi gjorde 1-0. Kenty var bättre offensivt än defensivt och lämnade ofta stora luckor för kontringar mot sig. Offensivt var det ofta en spelare som skulle dibbla hela vägen och det gick sig inte alls för dem. Vi spelade väldigt disciplinerat och låg rätt i positionerna och högg så fort det fanns möjlighet till omställningar. Vi vann till slut med 3-0 och jag tror att det var Tommy, Jocke och Gusten som gjorde mål.

Våran bästa match under dagen, släppte inte till någon riktig farlighet och kontrade riktigt bra, kunde blivit mer.

Söderköping förlorade senare mot Lindö FC i den sista matchen och det kändes ganska tydligt att det var en läggmatch från deras sida. I och med deras andraplats i gruppen kommer de ställas mot Åby IF samt Hageby IF medans vi som gruppetta får de på pappret mycket svårare motståndarna IF Sylvia samt Eneby BK.

Personligen tycker jag alla gjorde en riktigt bra insats idag från Målvakt till anfallare. Andreas skötte sig strålande och stod för många fina räddningar under dagen. Backarna kändes stabila och framförallt Boda och Tobbe.E var ständigt ett hot framåt. Anfallarna gjorde även de ett bra jobb och satte en del av sina chanser och bidrog även i försvarsspelet där de var extremt organiserade och snabbt hemma på rätt platser.

Under gruppspelets tre matcher släppte vi enbart in ett mål och med det är vi bäst på av alla lagen under gruppspelet, extremt imponerande.

Inför Lördag

Spelschemat i gruppen ser ut på följande vis:

10:00 Sylvia-Eneby Hall A
12:00 Kimstad-Sylvia Hall C/D
13:00 Eneby-Kimstad Hall A

På pappret en mycket svår grupp men spelar vi lika organiserat och lyckas ställa om från försvarsspel till anfallsspel som idag så är vi absolut inte chanslösa. För att ta sig vidare till kvartsfinalen måste vi alltså vinna denna gruppen, de andra två lagen åker ut.

Inför-rapport kommer troligtvis på torsdag eller fredag.

Träning imorgon tisdag som vanligt, hoppas alla kommer.