FFK home

Efter förra veckans debacle mot Ljungsbro låg fokus på att hitta tillbaka till vårt spel och framförallt försvarsspelet skulle prioriteras. FFK kom från en mindre bra försäsong där man redan hunnit åka ur Östgötacupen samt tagit stryk av Blacka med 3-0. Vi ställde upp med den sedvanliga 4-2-3-1 uppställningen med följande startelva från höger. Andreas, Ogge, Sundell, Vånge, Boda, Fabbe, Storma, Frippen, Danne, Wieselgren, Matte, på bänken startade Tommy, Babbo & Hjelte.

Vi startar matchen piggt och det känns stabilt och det uppstår några farligheter efter fina kombinationer från vår sida. Den bra starten ger ganska omgående utdelning då mannen som haft sina duster med FFK, Robin Wieselgren snabbar upp bollen efter lite slarv i deras försvar och sätter bollen i det högra hörnet otagbart för målvakten. Efter målet går vi ner oss och låter de ta över matchen, de spelar absolut inte dåligt men vi ska inte kunna sänka oss som vi gör under denna period. Fullt rättvist kommer även kvitteringen då vi missar en brytning samt understödet i försvaret, de har även två bollar till inne under de första 45 men de vinkas helt korrekt, som jag uppfattade det av för offside.

I paus pratas det om att vi måste hitta tillbaka till spelet som var så lyckosamt i början. Tommy ersatte Matte i mitten av första halvlek, Sundell gick även ut efter ca 40 min då jag gick ner som mittback och Babbo kom in på det centrala mittfältet. Andra halvlek är mycket bättre, det känns att löpningen gett resultat då vårt konditionsmässiga övertag gentemot dem är tydligt. Vi spelar riktigt bra längst backen men vi missar alldeles för mycket, det är någon straffsituation men enligt vad jag hört så gör domaren rätt beslut i situationen. FFK:s chanser i andra uppstod då vi var väldigt överaggressiva utanför vårt eget straffområde och drog på oss alldeles för mycket onödiga frisparkar, detta gällde även i första halvlek.

Trots ett massivt spelövertag i andra så stod sig resultatet 1-1 matchen ut. Trots att man givetvis är besviken på att vi inte lyckas vinna så var det ett otroligt stort steg i rätt riktning om man jämför med Ljungsbromatchen. Försvarspelet som vi tränat mycket på i veckan satt klockrent och det kändes verkligen att träningen vi lagt ner i veckan gett resultat. Nästa vecka väntar Lotorp i Östgötacupen på lördagen och det är då målen ska göras, det kan även tilläggas att de kommer få slå två straffar då de ligger i sexan.

Vill även önska FFK alla lycka under den kommande säsongen, ett riktigt skönt gäng.

Träning Måndag, Tisdag, Torsdag 18:00. Match mot Lotorp på lördag 14:00

Jalkemo

Ljungsbro away

Match på Ryds konstgräs som är ungefär lika dåligt som Sydvallen en lördag klockan 4 kändes inte allt för roligt. Vi kom till matchen med en vinst och en förlust i bagaget och det var idag spelet skulle börja sitta på riktigt var det tänkt. Att det fortfarande finns otroligt mycket att jobba på fram tills seriepremiären om ca fem veckor stod klart efter 90 minuters fotboll där vi under stora delar blivit totalt överkörda.

1-4 mot ett division fem motstånd är inte godkänt någonstans och än värre är att siffrorna nästan är smickrande om man ser på matchbilden. Vi spelade okej första 15 men när de gör 1-0 faller vi ihop totalt, vi lyckas inte hålla i bollen för fem öre, det är gnäll och extremt mycket felpass. Det står 2-0 i paus och det är inte orättvist på något sätt. Hårtorken åker fram i paus och målet är att visa inställning och hitta tillbaka till vårt ursprungliga spel som lyst med sin frånvaro under första halvleken.

Andra halvlek är bättre men den är fan inte bra. Vi börjar helt okej men luften går ut ganska omgående när vi släpper in 3-0 efter att ha tappat boll i en omställning. Vi gör sedan 3-1 i mitten av första halvlek men nästan omgående så kommer ytterligare ett baklängesmål.

Har försökt analysera matchen sedan igår kväll men lyckas verkligen inte sätta fingret på vad som är fel. Vi blir överkörda på mitten, vi har svårt att hitta våra forwards både när de möter eller går i djupet. Det är slarv i defensiven i uppspelsfaserna och tre av målen beror på omställningar efter felpass när vi ska ställa om. Snacket på planen är också under all kritik. Nu måste vi rannsaka oss själva och träna hårt som fan i veckan då FFK väntar på söndag. Det är enbart två veckor kvar till Östgötacupmatchen mot Lotorp och om vi ska lyckas ta oss vidare där måste spelet förbättras markant.

Laget såg ut på följande vis, 4-2-3-1 från höger: Andreas, Ogge, Vånge, Boda, Storma, Fabbe, Matte, Frippen, Tobbe, , Hannes, Danne. Bänk: Jocke, Bernta, Fidde.

Träning måndag, tisdag & torsdag nu. Se till att ha bra närvaro under veckan då det verkligen behövs med tanke på hur spelet sett ut.

Jalkemo

Kimstad-Skarphagen 0-1 (0-0)

Torsk i årets första träningsmatch mot division fem laget Skarphagen. Det bjöds på strålande sol när det nya spelssystemet invigdes i säsongens första träningsmatch. Vi startade med följande lag från vänster. 4-2-3-1: Andreas, Ogge, Boda, Danne, Storma, Fabbe, Bergdahl, Fredda, Tobbe.E, Wieselgren, Frippen.

Matchen var ingen höjdare och det var tydligt att vi bara gjort ett pass på en spelbar plan. Stundtals bjöd det på fina kombinationer och fina anfall men avsaknaden av farliga chanser lös med sin frånvaro. Efter 30 minuter fick jag ett knä på låret och åkte på en lårkaka så jag såg inte mycket mer av matchen så lite svårt att göra en rättvis analys. Båda lagen missade varsin straff och någon gång i andra halvlek gjorde Skarphagen matchens enda mål.

Det byttes mycket i paus och de som kom in var Tommy, Kim.B, Vånge, Martin, Hjelte, Hannes & Jocke. (kan ha glömt någon).

Ingen vidare rolig första match som sagt men förhoppningsvis kommer det bli ljusår bättre när vi får möjlighet att träna på riktig plan som vi ska göra nu i veckan. På lördag väntar Sonstorp på Krokhagen och på söndag spelar B-laget.