FFK home

Efter förra veckans debacle mot Ljungsbro låg fokus på att hitta tillbaka till vårt spel och framförallt försvarsspelet skulle prioriteras. FFK kom från en mindre bra försäsong där man redan hunnit åka ur Östgötacupen samt tagit stryk av Blacka med 3-0. Vi ställde upp med den sedvanliga 4-2-3-1 uppställningen med följande startelva från höger. Andreas, Ogge, Sundell, Vånge, Boda, Fabbe, Storma, Frippen, Danne, Wieselgren, Matte, på bänken startade Tommy, Babbo & Hjelte.

Vi startar matchen piggt och det känns stabilt och det uppstår några farligheter efter fina kombinationer från vår sida. Den bra starten ger ganska omgående utdelning då mannen som haft sina duster med FFK, Robin Wieselgren snabbar upp bollen efter lite slarv i deras försvar och sätter bollen i det högra hörnet otagbart för målvakten. Efter målet går vi ner oss och låter de ta över matchen, de spelar absolut inte dåligt men vi ska inte kunna sänka oss som vi gör under denna period. Fullt rättvist kommer även kvitteringen då vi missar en brytning samt understödet i försvaret, de har även två bollar till inne under de första 45 men de vinkas helt korrekt, som jag uppfattade det av för offside.

I paus pratas det om att vi måste hitta tillbaka till spelet som var så lyckosamt i början. Tommy ersatte Matte i mitten av första halvlek, Sundell gick även ut efter ca 40 min då jag gick ner som mittback och Babbo kom in på det centrala mittfältet. Andra halvlek är mycket bättre, det känns att löpningen gett resultat då vårt konditionsmässiga övertag gentemot dem är tydligt. Vi spelar riktigt bra längst backen men vi missar alldeles för mycket, det är någon straffsituation men enligt vad jag hört så gör domaren rätt beslut i situationen. FFK:s chanser i andra uppstod då vi var väldigt överaggressiva utanför vårt eget straffområde och drog på oss alldeles för mycket onödiga frisparkar, detta gällde även i första halvlek.

Trots ett massivt spelövertag i andra så stod sig resultatet 1-1 matchen ut. Trots att man givetvis är besviken på att vi inte lyckas vinna så var det ett otroligt stort steg i rätt riktning om man jämför med Ljungsbromatchen. Försvarspelet som vi tränat mycket på i veckan satt klockrent och det kändes verkligen att träningen vi lagt ner i veckan gett resultat. Nästa vecka väntar Lotorp i Östgötacupen på lördagen och det är då målen ska göras, det kan även tilläggas att de kommer få slå två straffar då de ligger i sexan.

Vill även önska FFK alla lycka under den kommande säsongen, ett riktigt skönt gäng.

Träning Måndag, Tisdag, Torsdag 18:00. Match mot Lotorp på lördag 14:00