Ett väldigt blandat inlägg

Inledningsvis vill jag beklaga den dåliga aktiviteten som rådat här på bloggen under julhelgen. Dåligt med tid och andra prioriteringar får bli den självklara och relativt enkla förklaringen. Under denna period har vi hunnit med en träning och så har även Atlas Cup spelat som FFK måste ha planerat speldatumet till mycket noggrant.

Träningen i tisdags har jag förträngt så gott det går, Villa vann typ varenda match och de andra lagen var skitdåliga. Det ena laget gjorde tre mål på åtta matcher och det andra fyra mål. Förutom Villaspelarna så gjorde enbart tre spelare mål i de andra lagen. Villa var obesegrade tror jag och de fick smeknamnet dream team och vann överlägset.

Segerligan

Martin 4
Boda 4
Tobbe.E 4
Fidde 3
Rikard 3
Fabbe 3
Hannes 2
Peter 2
Tommy 2
Kim B 2
Vånge 1
Hjärtis 1
Valle 1
Matte 1
Chrille S 1
Sebbe 1
Punkarn 1
Frippen 1
Hjelte 1
Engman 1
Gusten 1
Johan 1
Kim A 1
Jocke A (blacka) 1
Wieselgren 1

Atlas Cup

Att lägga en cup för seniorer på Boxing day får inte anses vara så smart från FFKs sida. Årets största Premier League-utbud bjuds det på sen är de flesta människorna över 16 år extremt bakfulla. Trots detta lyckades Kimstad ställa upp med ett lag och enligt vad jag har hört så gick det inte allt för bra. Man tog enbart 5 poäng i gruppen och det enda laget man lyckades besegra var mäktiga Igelfors. Man torskade mot Lotorp och turneringens bästa match kom mot Sonstorp där man kryssade. Trots detta gick man till kvartsfinal där innestarka Loddby väntade, Kimstad torskade med 5-2 och vad jag har hört så var det inget snack.

Kan väl skylla lite på att de inte hade någon riktig målvakt, Peter stod i mål inledningsvis men skadade foten och efter det klev Kim Bäcklund in i målet. Inte lätt att som ovan målvakt spela på sjumannamål. En av få ljuspunkter var annars att Robin W och Chrille S gjorde sina första framträdanden i Kimstadströjan och gjorde enligt rapporter bra ifrån sig. Har även hört att Wieselgren bar min tröja och det kan jag försäkra honom om var första och sista gången.

Träningsledigt ikväll hoppas jag alla visste och vi kör igång igen på tisdag den 3/1. Vi spelar även i Teknikhallen den 5/1 mellan 17:30 och 19:00. Dagen efter åker jag till England för att se ett visst Manchesterderby (Var tvungen att nämna det).

God Jul och Gott nytt årFörhoppningsvis blir 2012 lika lyckat som 2011 för Kimstad GoIF

Jalkemo

Robin Wieselgren är klar för Kimstad!

Som ni ser på rubriken så är Skärblackas Robin Wieselgren klar för Kimstad efter mycket olika rykten under den gångna månaden. Robin meddelade idag sitt beslut till Lasse Månsson och jag är övertygad om att Robin kommer bli en mycket viktig värvning för klubben.

Robin har spelat i Blacka sedan ca 5 års ålder och var en del i deras gyllene 91-generation. Robin gjorde tex matchens enda mål i finalen i Örebro cupen när Blacka lyckades vinna. Han har under de senare åren haft en mycket tongivande roll i Blacka och även varit kapten vid några tillfällen. Personligen tycker jag det ska bli trevligt att återförenas med Robin då vi spelade ihop i ca 12 år i Skärblacka.

Troligtvis är detta den sista värvningen Kimstad gör under detta fönster och jag ska givetvis försöka ordna en intervju med alla våra nyförvärv.


Wieselgren tillsammans med svikaren Bäckstedt


Wieselgren tillsammans med undertecknad i Blacka 2008

Jalkemo

Tobbe Hjärtström är klar för Norsholm!

Då tappar alltså Kimstad sin första spelare under detta transferfönster. Tobbe Hjärtström har valt att skriva på för sin moderklubb Norsholms IF där även hans fader är nyutsedd tränare. Personligen tycker jag att det är riktigt tråkigt då Hjärtis är en person som alltid livar upp stämningen i laget och gör ett bra jobb när han får spela men jag förstår hans beslut.

Hjärtis kom till Kimstad inför förra säsongen om jag inte är helt fel ute och sektionen blev alltså bara ettårig. Under den gångna säsongen har han varit en tongivande spelare i B-laget men även gjort det bra när han fått chansen i A-laget. Vem minns inte hans briljanta två filmningar mot Tallboda borta? Speciellt när han fick den så kallade knuffen i ryggen och ramlade och omfamnade bollen.

Norsholm har värvat från både Blacka, Vånga och Kimstad i och med detta och det ut att få ett väldigt intressant lag till nästa års division sex. Kimstadsbloggen vill även passa på att önska Hjärtis lycka till i Norsholm och givetvis är du välkommen tillbaka om det nu skulle bli aktuellt.


Hjärtis tillsammans med Danne Hägglöf

Jalkemo

Träning 13/12

Enbart 13 spelare infann sig på gårdagens träning och det kanske inte var så konstigt med tanke på att det enbart var två dagar efter Billerud Cup. Peter var på Luciafirande och därför kom Tommy ner för att dela in lagen, med tanke på att vi var så några blev det enbart två lag. När lagen var indelade kom Kingen med bollar och matchen drog igång. Joakim Andersson från Skärblacka medverkade på träningen och stod i mål för de röda som döptes till Sunderland, de andra var Manchester city.

Vi skulle köra bäst av 10 matcher och det var väldigt jämnt inledningsvis och city gick efter fem matcher upp till en 3-2 ledning. Sunderland tände till rejält efter detta och vann tämligen enkelt matchen med 6-3. Man hann även med att spela en tionde match och även den lyckades Sunderland vinna. Boda måste ha gjort mest mål under träningen då han vid flera tillfällen frälste Sunderland med några avgörande mål.

Segerligan

Martin 4
Boda 4
Fidde 3
Rikard 3
Tobbe.E 3
Fabbe 3
Hannes 2
Vånge 1
Hjärtis 1
Peter 1
Valle 1
Matte 1
Chrille S 1
Sebbe 1
Tommy 1
Punkarn 1
Frippen 1
Hjelte 1
Engman 1
Gusten 1
Johan 1
Kim B 1
Kim A 1
Jocke A (blacka) 1

Jag fick idag även reda på av Punkarn att lottningen till Atlas Cup i Finspång är gjord. Cupen spelas den 26e december i Finspång och lottningen kan ni se HÄR.

Kimstad kommer ställas mot FFK, Sonstorp, Igelfors & Lotorp.

Jalkemo

Silly Season 14/12

Enbart en dagar kvar av fönstret och trupperna ska snart vara klara, fyra spelare är klara men ryktena fortsätter och det känns inte omöjligt att någon mer skriver på innan den 15e.

VARNING:
Detta är rykten, tagna från tidningar och - bortsett från "Klara spelare" - endast spekulationer kring spelare och deras framtid. Uppgifterna bör alltså behandlas därefter!

Transferfönstret öppnas den femtonde november och stängs en månad senare.

Uppdateringar i texten skrivs med fet stil!

Klara spelare in:

Chistian Sundell
(Back, Skärblacka IF, fri transfer)
Chrille har bestämt sig och det saknas enbart en signatur för att affären ska bli helt bekräftad. Förmodligen sköts pappersarbetet på träningen på tisdag och allt är då klart. Jag väljer att skriva Chrille som klar övergång trots detta.

Sundell har nu skrivit på och är 100 % klar för klubben. (7/12)

Fredrik Fridström
(Anfallare, Skärblacka IF, fri transfer)
Frippen skrev på igår och är nu klar för Kimstad. (7/12)Johan Bernhardsson
(Försvarare, Vånga IF, fri transfer)
Klubbens tredje nyförvärv är klart och det är Johan Bernhardsson från Vånga. (8/12)

Joel Storm
(Försvarare, Vånga IF, fri transfer)
Klubbens fjärde nyförvärv blev klart ikväll, välkommen Joel. (9/12)

Robin Wieselgren
(Försvarare/mittfältare, Skärblacka IF, fri transfer)
Silly Seasons stora bomb landar alltså idag enbart en dag innan fönstret stänger och det är självaste Robin Wieselgren som är klar för Kimstad. Robin har spelat i Skärblacka sedan barnsben och väljer nu alltså att gå till Kimstad. Ett lysande nyförvärv. (14/12)

Klara spelare ut:

Tobbe Hjärtström
(Anfallare, Norsholms IF, fri transfer)
Tobbe bestämde sig idag för att det blir Norsholm nästa säsong. Det har egentligen legat i luften hela månaden men det känns ändå lika tråkigt när det idag blir bekräftat. Hur som helst, lycka till Hjärtis. 14/12

Rykten spelare in:

Fredrik Fridström
(Anfallare, Skärblacka IF, fri transfer)
Har tränat med oss i tre veckor nu och en övergång är enligt BBC otroligt nära. Samma källa uppger att det endast är de personliga detaljerna i kontraktet som saknas för att övergången ska bli klar.

Fredrik publicerade nyligen följande Facebookstatus "Carlos Tevez, Fernando Torres, Samir Nasri, Sol Campbell, William Gallas, Figo, Zlatan Ibrahimovic." Alla dessa har gjort en "förbjuden" övergång. Campbell: Spurs-Arsenal, Figo: Barca-Real osv. Ska man tolka detta som att även Fredrik kommer göra en "förbjuden" övergång? (28/11)

Frippen har bestämt sig och berättade detta idag för Blackas ledare. Han förväntas skriva på under nästa vecka, vi ska även försöka få tag i Frippen för en intervju. Välkommen! (29/11)

Anton Bäckstedt
(Anfallare, Skärblacka IF, fri transfer)
Anton har varit Silly Seasons stora snackis och det är inte bara Kimstad som är och rycker i Blackas fixstjärna. Bäckstedt har tränat med Smedby under några veckor och Kimstad och Smedby sägs vara de klubbarna som ligger närmast till hands. Nu i helgen har dock ett rykte börjat cirkulerat att Grytgöl erbjudit Bäckstedt ett kontrakt som ligger i miljontrakten. Med lite mer än två veckor kvar av fönstret känns denna såpa fortfarande mycket oviss och vad som helst kan hända.

Någon från Grytgöl har kommenterat att de inte har de ekonomiska resurserna för att ge Anton ett kontrakt i den prisklassen som det ryktades om. (28/11)

Anton Bäckstedt kollade på ungefär halva träningen och som det såg ut så växlades det ord mellan Bäckstedt, Lasse Månsson och Kingen. Vad som sades är fortfarande oklart. Bäckstedt höll sedan samtal med Blacka under deras träning, även där är innehållet av samtalet obekräftat. Jag kan även bekräfta att Vånga IF har kontaktat Bäckstedt och är intresserade av hans signatur. (29/11)

Efter mycket funderande har nu Anton Bäckstedt bestämt sig för vart han spelar nästa år. Tyvärr för oss så föll valet på Smedby AIS och Bäckstedt har idag meddelat Smedby, Kimstad och Skärblacka sitt beslut. Det tar emot men vi får väl önska Bäckstedt lycka till hos Smedby och givetvis är han välkommen under säsongen om det nu skulle bli aktuellt. (30/11)

Joel Storm
(Försvarare, Vånga IF, fri transfer)
Har tränat med oss två gånger och sägs vara mycket nära en påskrift. Joel är vänsterback och just sådana kryllar det ju inte av i dagens trupp. Joel spelade ICA-cupen med Vånga igår och det kan mycket väl varit hans sista framträdande i den gröna tröjan.

Joel tränade idag och en övergång sägs vara mycket nära. En kommentar bekräftar även detta. (29/11)

Storma fortsätter träna med oss och det verkar bara vara detaljer kvar innan en övergång blir permanent. (7/12)

Robin Wieselgren
(Försvarare/mittfältare, Skärblacka IF, fri transfer)
Ingen Silly Season utan lite Wieselgren-rykten. Wieselgren sägs vara missnöjd med att spelare verkar lämna Blacka och söker enligt rapporter efter alternativ. Klubbarna står redan på kö och Åbackarna sägs leda jakten på Blackas stjärna. Kimstad har även kopplats ihop med Wieselgren men jag tror alla förstår att den stora plånboken måste öppnas om denna övergång äns skulle vara realistisk.

Enligt extremt säkra källor har Robin vid flera tillfällen tränat med en klubb från Norrköping. Vilken klubb kan jag inte avslöja men jag kan avslöja att klubben i fråga är mycket intresserade av Wieselgrens namnteckning. (30/11)

Blackabloggen misstänker att det är Åbackarna Wieselgren har tränat med. Kanske har Wieselgren för höga krav för att vara en realistisk värvning för Kimstad? Den som lever får se. (7/12)

Nya rykten har börjat florera att Kimstads intresse för Wieselgren är förnyat. Jag vet inte sanningshalten av detta men som vanligt när det är Silly Season så nämns Robins namn extremt mycket. (8/12)

Hade stor show igår och gjorde även mot mot Kimstad igår. Månsson och Peter tittade dreglande på Blackas stjärna och det återstår att se om en övergång blir aktuell under de sista tre dagarna på fönstret. 12/12

Jonas Karlsson
(Försvarare/mittfältare, Hagahöjdens BK, fri transfer)
Kimstadsonen Karlsson är enligt uppgifter sugen på att återvända efter avancemanget till div 4. Karlsson studerar nu i Umeå men är klar till sommaren och skulle vara ett lysande tillskott för truppen.

Samtal har enligt rapporter förts med Jonas Karlsson som sägs vara intresserad. (7/12)

Jonas blir kvar i Hagahöjden även efter fönstret. Det återstår att se om något nytt kan hända till sommaren. (14/12)

Josef Gustafsson
(Mittfältare, Finspångs FK, fri transfer)
Josef som gjorde en strålande säsong förra året har varit ryktenas man sedan slutet av säsongen. Torstorp sägs leda jakten på den unga mittfältaren men även Kimstad sägs vara intresserade. Något konkret bud har enligt rapporter inte lämnats och det återstår att se om det påstådda intresset stämmer.

Två kommentarer bekräftar att Josef har tränat med IFK Tipselit under flera månader. Känns trovärdigt, han har nu även tränat med Torstorp under en period. Många klubbar rycker i den hetlevrade mittfältaren. (28/11)

Sägs tveka över sin framtid, de lagen de pratas om är framförallt FFK, Torstorp samt IFK Tipselit men även Kimstad nämns fortfarande på ett litet hörn. (7/12)

Josef meddelade idag han valt att skriva på för division tre klubben Torstorp. Lycka till Josef!

Joachim Poikela
(Mittfältare, Skärblacka IF, fri transfer)
Årets spelare i Blacka enligt deras blogg och enligt The Sun är 17-årige Poikela sugen på att pröva vingarna högre än division fem.

Jocke Poikela har enligt en kommentar inga planer på att komma till Kimstad. (28/11)

Jocke var väldigt arg idag på Blackas träning och kanske är det den eventuella övergången till Kimstad som spökar i huvudet på Jocke. Frågan är om en eventuell övergång skulle göra uppror i Poikelasläktet som är starkt förknippat med Skärblacka IF. (29/11)

Joakim Andersson
(Mittfältare, Skärblacka IF, fri transfer)
Jocke tränade igår med Kimstad som målvakt och enligt vissa källor så har Jocke gett upp utespelarkarriären på grund av alla skador och kommer nu gå till Kimstad för att försöka utmana Andreas om målvaktsposten. Jocke imponerade igår men det är bråttom om en övergång ska genomföras. 14/12

Rykten spelare ut:

Fredrik Petterson
(Anfallare, Söderköping, fri transfer)
Söderköping sägs vara intresserade av Petterson men enligt säkra källor har han uteslutit en flytt dit.

Magnus Samuelsson
(Mittfältare, sluta)
DN rapporterar att Sama eventuellt kommer lägga av och kröna sin karriär med avancemanget till div 4. Har dock andra källor som säger att han kommer spela även nästa säsong men den som lever får se.

Mattias Petersson
(Mittfältare, klubb okänd, fri transfer)
Matte sägs vara orolig över den hårda försäsongen som väntar och överväger att lägga av med fotbollen och hitta någon ny sport där en match enbart varar i 20 minuter.

Tobbe Hjärtström
(Anfallare, Norsholm, fri transfer)
Hjärtis har tränat med Norsholm under en period, det är oklart om det är för att hålla igång eller om en övergång är realistisk. (28/11)

Hjärtström var spårlöst försvunnen idag och ryktena började genast florera om ett klubbbyte. (29/11)

Hjärtis satte det avgörande 4-2 målet mot Norsholm igår och ser ut att bli kvar. 12/12

Christoffer Gustafsson
(mittfältare, Skärblacka IF, fri transfer)
Gusten tränade förra veckan med Blacka, enligt honom själv var det för att han var träningssugen och inget annat. Vi får se vad som händer om sportchef Jonny tar upp checkhäftet. (28/11)

Andreas Vångerstrand
(försvarare, sluta)
Vångerstrand har på Facebook skrivit följande: "Lägga av lr inte? det är frågan just nu!" Han pratade även i dagarna om en bomb han eventuellt skulle släppa. Det återstår att se om Vånge spelar i Kimstad nästa år. (2/12)

Vånge tog igår död på alla ryktena och publicerade följande status "För alla som trott att bomben handlade om att jag skulle lämna Kimstad GoIF så får jag göra er besvikna! Förresten så har ju jag livstidskontrakt med denna underbara klubb! Bomben handlar om att Amanda och Oskar ska få ett syskon! ;-)" Grattis Vånge! 12/12

Andreas Pettersson
(Målvakt, Assyriska/Torstorp, fri transfer)
Enligt en källa så har både Assyriska och Torstorp kontaktat Kimstads målvakt Andreas. Det återstår att se hur mycket sanning det ligger i desa ryktena. Hur som helst, det är inte mycket tid att jobba på om det skulle bli aktuellt. (14/12)


Jalkemo

Billerud Cup 2011

Då var årets Billerud Cup avslutad och för att vara helt ärlig så gick det väl inget vidare för Kimstad. Vann cupen gjorde Skärblackas lag två fullständigt rättvist och man var tillsammans med Linghem de lagen som spelade bäst genom hela turneringen.

Kimstads första lag spelade på morgonen och jag kunde tyvärr inte närvara under deras första matcher. Man slog Vingen och kryssade mot Linghem. Man förlorade sedan mot Blackas lag ett samt Vånga och man var tvungen att ta poäng mot Loddbys förstalag i sista matchen för att sluta fyra i gruppen. Det såg länge dåligt ut men med mindre än en minut kvar satte Engman 2-2 med en strålande vänsterfot.

Kimstads andra lag klev in i turneringen på eftermiddagen och började med att kryssa mot Reijmyre efter mycket slarv. Vi slog sedan FFK med 3-1 och detta följdes upp av 1-1 mot Blacka där de kvitterade med 30 sekunder kvar. Vi lyckades sedan slå favoriterna Loddby som inte hade tappat poäng med 1-0 och i sista matchen slog vi Norsholm med 4-2 och lyckades därför vinna gruppen med 11 poäng.

I och med detta möttes Kimstads båda lag i kvartsfinalen och det var väl inte allt för roligt egentligen. Vånge storspelade i målet men kunde tillslut inte stå emot lag tvås forcering och matchen slutade 3-1. Man ställdes nu mot Blacka som slutade tvåa i samma grupp (Hur kan ettan och tvåan i samma grupp mötas i semi?). Kimstad började bra och radade upp målchanser men Jack storspelade i Blackas mål och räddade kvar dem i matchen. Efter ca 5 minuter gör vi ett individuellt misstag som turneringens bästa utepspelare, Robin Wieselgren inte är sen med att utnyttja. Wieselgren skjuter 1-0 mellan benen på Jonte i målet. 2-0 görs direkt efteråt efter ännu ett individuellt misstag och mitt i all katastrof gör de även 3-0. Tobbe Hjärtström blir minuten senare frilägesutvisad och matchen är 100 % över. Blacka gör under utvisningen 4-0 och det står sig matchen ut. Lusten för att spela tredjepris matchen var inte så stor i laget men vi gör det trots allt bra och besegrar Blackas juniorer enkelt med 3-0. Blacka slog Linghem i finalen med 1-0 efter mål av Wieselgren.

Matte Petersson blev turneringens skyttekung

Bästa spelare enligt mig var Jack Nordholm

Kimstad lag 1 hade ingen målvakt så Kim, Hjelte och Vånge turades om


Avslutningsvis vill jag gratulera Skärblacka till segern, som jag nämnde tidigare var det välförtjänt.


Inför Billerud Cup Del II

Då var det alltså mindre än 24 timmar till Billerud Cup drar igång och här kommer ett lite mer Kimstadinriktat inlägg inför cupen. Kimstad ställer alltså upp med två lag och inledningsvis kommer jag skriva om laget som spelar på morgonen. Man ställer upp med följande lag:

Kimstad GoIF lag 1 SAMLING 08.30

Lindvall (målvakt)
Vånge
Hjelte
Martin
Kim.B
Jocke.A
Kim.A
Rickard
Fidde
Engman

Tränare: Bergdahl & Punkarn

Lag ett är en väldig blandning mellan rutinerade och orutinerade spelare. Vånge, Lindvall och Engman drar upp snittåldern rejält medan resterande spelare inte är i närheten av trions ålder. Vånge, Engman, Martin samt Kim Bäcklund kommer förmodligen agera försvarare och det ska bli intressant att se hur bra Lindvall kan prestera i målet. Offensivt har man Jocke Andersson som är en mycket giftig spelare som tyvärr inte har kunnat träna nu på slutet smat Fidde som även han deltog i ICA-cupen. Rickard är lite av en futsalspecialist och har imponerat stort på träningarna med sitt respektlösa och hårda spel. Enligt rapporter ställer både Skärblacka och Loddby upp med sina "sämre" lag i denna gruppen så Kimstad ska ha goda möjligheter att gå vidare. Vånga samt Linghem får ses som favoriter i grupp ett men efter dem känns det knallhårt om de återstående två platserna till slutspelet.

Spelschema för Kimstad lag 1

Kimstad-Vingen 09:15
Skärblacka-Kimstad 09:45
Linghem-Kimstad 10:30
Kimstad-Vånga 11:15
Loddby-Kimstad 12:00

Kimstad GoIF lag 2 SAMLING 12:30

J.Ekeroth (målvakt?)
Boda
T.Ekeroth
Fabbe
Babbo
Tommy
Matte
Hägglöf
Hjärtis

Tränare: Peter och Fredda

Kimstads lag två har på pappret kommit i den svåraste gruppen då Blacka och Loddby valt att placera sina bästa bästa lag där men enligt mig ska man trots detta ta sig vidare. Reijmyre och Norsholm ska bara besegras och sen står de första fyra platserna mellan Kimstad, Loddby, Blacka och FFK. Laget är ganska likt det man ställde upp med i ICA-Cupen, Hjärtis går in, Jocke och Gusten ut samt att Jonte ersätter Andreas som är sjuk i målet. Målet inför turneringen är givetvis att vinna den och man får enligt mig ses som favoriter tillsammans med Loddbys lag 2 samt Vånga IF. Skulle jag gissa tror jag att Babbo, Tobbe.E, Jag själv samt Hjärtis kommer spela försvarare medans Tommy, Matte, Boda och Hägglöf kommer spela anfallare.

Spelschema för Kimstad lag 2

Kimstad-Reijmyre 13:15
Finspång-Kimstad 13:45
Skärblacka-Kimstad 14:30
Kimstad-Loddby 15.15
Norsholm-Kimstad 16:00


Cupens första match spelas mellan Skärblacka och Linghem 08:30

Slutspelet drar igång 16:30 och finalen spelas 18:45


Jalkemo

Inför Billerud Cup

Äntligen är det dags för årets upplaga av Billerud cup och det känns mer spännande än någonsin. 12 lag deltar i årets turnering och förutsättningarna är lite enklare än förra året då alla lag gick vidare till "kval till kvartsfinal". De fyra bästa lagen i varje grupp möts i kvartsfinal och resten behöver jag förhoppningsvis inte berätta hur det fungerar. Skärblacka, Loddby och Kimstad har med sig två lag till denna turnering ska också nämnas. Jag kommer gå igenom alla lagen och betygsätta alla deras lagdelar så ni har någorlunda koll på dem inför söndagens turnering.Grupp 1

Skärblacka IF 1

Tränare ****

Min informationskälla säger att Blacka kommer ställa upp med sitt "juniorlag" på förmiddagen och detta innebär att Jukka och Julle kommer ha hand om laget. Julle är ny från iår medan Jukka har haft stora framgångar med juniorlaget under de senaste åren. Jukka är i slutet av sin egna karriär men ses som en av de största "up coming" tränarna här i området.

Försvar **

Captain Flemgård är i London och det är givetvis ett stort avbräck, att även målvakt Simon missar cupen på grund av skada gör inte saken bättre. Man har flera stabila spelare men med dessa avbräck får man enbart en tvåa.

Anfall **/****

Det råder oklarhet huruvida lagets två stjärnor Jocke och John Poikela kommer spela med juniorerna eller seniorerna och i och med det så är det svårt att sätta betyg. Båda är extremt duktiga inomhus och är givna i a-laget om tränarna toppar laget. Utöver dessa två har man b.la Sebbe Svahn som trots att han gillar Torres ibland kan göra mål, Jacke som är född 94 är också en spännande spelare.

Linghems SK

Tränare ***

En värdelös hemsida ger mig ingen som helst information om varken spelare eller ledare. Såg dem när de slog Azech i höstas och tränaren imponerade stort med sina taktiska drag.

Försvar ***

Släppte in 49 mål på 22 omgångar i division 4, mediokra.

Anfall ***

Gjorde 46 mål i serien och det är ganska bra.

BK Vingen

Tränare *****

Conny tror jag han heter och här pratar vi om en riktig demontränare. Slitet som tränaren i fråga lägger ner varje år för att få ihop ett lag till Billerud Cup ska inte undervärderas. Att han med sitt mediokra spelarmaterial lyckades vinna sommarcupen för några år går att jämföras med Filosofens debutsäsong i Barcelona.

Försvar *

Här brukar familjen Andersson/Kap hålla till på Billerud och pappa Kalle är med känd för sina grova nersparkningar än sina fotbollskunskaper om jag säger så.

Anfall ***

Tobbe Wall är känd för sina glansdagar i Skärblackas juniorlag och lever fortfarande på sin snabbhet trots att han inte varit aktiv på ett par år. Tobbe är lagets stjärna och blandar briljanta soloprestationer med brutala tacklingar. Det kommer bli underhållande att se på Vingen.

Loddby IF 1

Tränare *

Loddby ställer upp med sitt "sämsta" lag i denna gruppen och rykten säger att lagets B-lagstränare kommer ta hand om detta lag.

Försvar *

Man slutade i botten av östra femman och försvarspelet sägs vara lagets sämsta sida.

Anfall **

Man pressar grymt högt även om det inte är lagets stjärnor som spelar, kan bli farligt.

Vånga IF

Tränare *****

Vånga demontränare Kimenga har haft José Mourinho som profilbild på Facebook och det säger väl egentligen det mesta. Han förde Vånga till en topplacering förra året efter en medioker vår och Vånga är redan tippade som segrare av många både i denna turnering och femman nästa säsong.

Försvar ***

Lagets svaga sida i ICA-cupen, man gjorde mycket mål men man släppte även in mycket mål. Spelar Abid i målet så betyder det mycket för laget. Kutshi från Sleipner har skrivit på futsalpapper med klubben och är en riktigt duktig spelare.

Anfall *****

Man öste in mål i ICA-cupen och många spelare är fruktade för sin förmåga att spela inomhusfotboll. Vi vet alla hur bra Vånga är när det flyter, det återstår att se hur de är om det börjar gå tungt.

Kimstad GoIF 1

Tränare **

Bergdahl och Punkarn tränar Kimstads lag ett och det är väl deras orutin som ger det låga betyget. Ingen är direkt en van tränare men jag tror de kommer lyckas bra trots detta.

Försvar **

Vånge är lagets klippa och lär även få agera kapten. Man har även Engman så rutinen där bak går inte direkt att klaga på. Kim Bäcklund kommer med sina ankelstrumpor även han förmodligen spela försvarare.

Anfall ***

Man har några riktigt farliga spelare i anfallet som kan avgöra matcher på egen hand. Jocke Andersson är livsfarligt och både Fidde och Rickard har sett riktigt giftiga ut på träningarna hittils.

Grupp 2

Finspångs FK

Tränare **

Man har värvat Johan från Blacka och det han visade i Blacka var att han var duktig på att jobba över när det var träningsdags. Trots detta var han omtyckt bland spelarna och om han lägger ner tiden har FFK gjort en bra värvning.

Försvar **

Billa är i Örebro skulle jag tro och efter honom är det tungt på backfronten. Vi får se om sportchef Stefan har lyckats gräva upp några guldkorn tills på söndag.

Anfall ***

Josef Gustafsson är lagets bästa och absolut viktigaste spelare och han måste göra en toppturnering om laget ska kunna gå vidare. Jeppe Johansson har slutat och Rasse Kebab har tydligen inte fått ledigt från Babylon.

Skärblacka IF 2

Tränare **

JL har avgått och blivit sportchef och tyvärr kan inte nytillsatte Pressa fylla upp Jonnys skor riktigt än. Blacka har tappat många spelare och det ska bli intressant att se hur man kommer ställa upp.

Försvar *****

Robin Wieselgren, enough said.

Anfall **

Frippen, Anton och Ponta Larsson har lämnat sen ICA-cupen
och det ser tunt ut på anfallsfronten. Kim Wall kanske kommer spela här och får se till att skjuta hårt om Blacka ska ha en chans.

Reijmyre IF

Tränare ***

Fredrik Hesse tränar laget och han är även ledare på ÖFFs läger i Igelfors så lite måste han kunna.

Försvar *

Inte lagets starka sida, man får prioritera defensiven om det inte ska spåra känns det som.

Anfall **

Om jag minns rätt brukar man ha en rakad kille med en spindelnät tatuering som ser galen ut.

Norsholms IF

Tränare **

Tommy Hjärtström är ny tränare för Norsholm och han har redan börjat locka spelare till klubben. Jocke Johansson och Krille Svanberg från Blacka sägs vara klara och hans egen son Tobbe som spelar i Kimstad sägs vara nästa man på önskelistan. Hands of Hjärtis hälsar vi på Kimstadsbloggen.

Försvar *****

Viktor Tillberg lär spela och lär även tackla in någon i ribbstolarna, han lär få skåda det röda kortet. Detta gör inget då jag har fått rapporter om att Zunkan kommer att delta och betyget fem är inget annat än självklart då. En strålande fotbollsspelare helt enkelt.

Anfall **

Olle Karlsson kan inte delta och Robban Karlsson är skadad så det ser tungt ut på forwardsfronten hos Norsholm.

Loddby IF 2

Tränare */*****

Peter Fredriksson är  en otroligt bra futsalcoach men en mindre bra utomhuscoach. Loddby är så otroligt mycket bättre inomhus och det är väl det vi ska bry oss om nu. Man är regerande mästare i denna cup och ses som en av favoriterna även iår.

Försvar ****

Ser ibland lite stabbiga ut men de är duktiga fotbollsspelare och arbetar som ett lag.

Anfall ****

De tokstressar sina motståndare och Jimmy Bäckmark är en av de farligaste anfallarna i hela Norrköping komun.

Kimstad GoIF 2

Tränare ****

Peter och Fredda Petersson kommer ha hand om Kimstads lag på eftermiddagen och detta känns som en mycket spännande duo.

Försvar ****

Imponerade stort i ICA-cupens gruppspel men blev tyvärr sämre när det var slutspel. Är extremt täta om man vill och släpper till väldigt få målchanser.

Anfall ***

Bra spelare på pappret men målskyttet ville inte riktigt lossna i ICA.cupen. Förhoppningsvis blir det bättre på söndag och målskyttet lossnar.Detta var en liten genomgång av alla deltagande lag. Jag kommer skriva ett lite mer detaljerat inlägg om Kimstads båda lag förmodligen någon gång imorgon.

Se nu till att Sätta på Billerude Boy med Kalle Baah på repeat och ladda upp inför söndagen.
Kalle Baah – Billerude Boy - Feat. Governor Andy

Damerna spelar imorgon för dem som är intresserad

Silly Season inlägget är uppdaterat och ligger under detta som vanligt, glöm nu inte att kika in imorgon för att läsa mer om Kimstads lag till cupen.

Jalkemo

Träning 6/12 + avslutning

Inledningsvis vill jag börja med att säga att spelschemat till den klassiska Billerud cupen har släppts. Kimstad ställer upp med två lag och spelschemat hittar ni HÄR. En klassisk blogg-införrapport kommer troligtvis publiceras på fredag då vi går igenom cupens alla lag.

19 spelare dök upp igår och det har börjat kännas lite som ett standardantal när det gäller tisdagsträngarna. Det satt även spelare på läktaren för att följa träningen och Fredda och Matte skötte statistiken för dagen. Vi fortsatte på Premier League temat som startade förra veckan och idag delades vi in i de två Merseyside klubbarna Liverpool & Everton samt de gula nykomlingarna Norwich. Everton hade ett extremt ungt lag och jag som fyllde 20 i mars var faktiskt äldst i laget, det ska även tilläggas att det bara fanns två spelare i båda de andra lagen som var yngre. Norwich såg starka ut på pappret men det ville sig verkligen inte för ”The Canaries”. Man var ganska tajta bakåt och släppte enbart in sex mål på åtta matcher. Anfallsspelet gick inte lika bra för laget och trots att man hade den tidigare glödheta Danne Hägglöf så gick det rent ut sagt åt skogen. Man blev nollade i de sju första matcherna och det var inte förrän med ca 30 sekunder kvar av den sista matchen mot Everton man lyckades spräcka nollan. Hägglöf satte bollen i öppet mål och det blev Tv-puckscener i Skärblacka Sporthall efter det förlösande målet.

Liverpool hade ett väldigt rutinerat lag där nyförvärven Chrille Sundell och Frippen hörde till. Målskyttet var ingen styrka hos dem heller och förmodligen har de väl kollar för mycket på verklighetens Liverpool som verkar göra allt förutom mål. De gjorde fyra mål på hela träningen, man lyckades faktiskt besegra Everton i deras sista match, någon man blev ensamma om att göra. Just Everton var i en klass för sig idag och man både gjorde mest mål och släppte in minst, 10-4 i målskillnad. Undertecknad ledde skytteligan fram till sista matchen då Fidde kvitterade och vi båda slutade på tre mål var. Måste nämna att jag för andra gången på tre veckor drog till med ett Vasquetsmål. Får även tacka Hjelte som räddade oss i en match i målet när vi var totalt utspelade.

Danne Hägglöf får av skribenterna på listan träningens mål efter hans briljanta placering i det öppna målet som innebar Norwich första och enda mål under träningen. Matchen innan när de febrilt jagade ett mål lyckades Hjärtis skjuta rakt på Danne framför mål två gånger, bollen ville verkligen inte in. Babbo lyckades även träffa Storma stenhårt i magen med ett välriktat skott matchen innan.

Kan även meddela att Frippen och Chrille Sundell nu är 100 % klara för klubben.


De två nyförvärven med matchtröjan

Segerligan

Martin 4
Fidde 3
Boda 3
Rikard 2
Tobbe.E 2
Fabbe 2
Hannes 2
Vånge 1
Hjärtis 1
Peter 1
Valle 1
Matte 1
Chrille S 1
Sebbe 1
Tommy 1
Punkarn 1
Frippen 1
Hjelte 1
Engman 1
Gusten 1
Johan 1

Avslutningen

Direkt efter träningen begav vi oss till Kimstad Pizzeria för att äta, kolla Champions League samt ha lite prisutdelning. För vissa tog maten väldigt lång tid och en viss Hägglöf brevid mig kläckte ur sig diverse svordomar över att flera fick sin pizza 40 minuter före honom. När det var dags för prisutdelning inledde vi med den presigefyllda poängtävlingen. På tredje plats om Valle, tvåa Kim Andersson och etta hans bror Robin. Enligt Peter avgjordes det mellan ettan och tvåan under höstens sista träning. Efter detta var det dags för medaljer, man behövde ha spelat hälften av matcherna i någon av serierna för att få en medalj (7 b-lag & 11 a-lag). Extremt tungt personligen måste jag säga då jag bara hann delta i 9 matcher i höstas. Efter det fick alla som deltagit i A-laget iår en medalj från ÖFF där det stod segrare i Division fem mellersta.

Nu var det dags för de tunga priserna och inledningsvis var det träningspriser. 70 träningar sen januari hade vi spelat och Hjelte lyckades knipa tredjeplatsen. Vem som kom tvåa kommer jag tyvärr inte ihåg men ni som gör det får gärna kommentera så fixar jag det. Vann gjorde iallafall Valle och det var inte många träningar han hade missat. När detta var klart skulle årets uppmuntringspris delas ut och det gick till Kim Andersson med motiveringen att han utvecklats något oerhört, är alltid glad och kommer alltid och tränar. Det viskades om korruption i röstningen och mutor från Kingen men jag får nog lov att hålla med om att Kim förtjänar priset. Årets spelare var nästa pris och spänningen var olidlig när Peter läste upp motiveringen. När han kommit halvvägs började man förstå vem personen i fråga var och priset gick till Tobbe Ekeroth som har gjort en strålande debutsäsong i klubben.

Kungens pris som är en vandringspokal och röstas fram av spelarna skulle delas ut sist av alla. Vinnare blev Lasse Månsson och egentligen känns det ganska självklart med tanke på vad han gör för klubben. Tidigare vinnare är tex Kingen, Mårten samt Boda som höjer upp snittåldern rejält.

Glöm inte att kika in på fredag för att läsa om Billerud Cup

Silly Season inlägget är uppdaterat och ligger under detta träningsinlägg.

Jalkemo

RSS 2.0