Grus

Idag var det träning i Skärblacka på grus. Det var en träning som bjöd på mestadels löpning och spelövningar.
Men det var nog Engelsmannen som kommer sitta längst in i vad-och lårmuskeln i morgon.
Trotts det mindre roliga underlaget var vi en hel del som kom och alla som deltog fick tre extra poäng.

Bra Jobbat!


Imorgon har vi "Kalle Anka" cupen som jag hörde någon kalla den idag, Arsenal VS Birmigham. Londonlaget har inte vunnit en titel på fem säsonger men jag gissar att ett taggat Arsenal kommer ta den efterlängtade titeln på Wembley Stadium imorgon, om inte Seb Larsson kan få till en fin frispark som ställer till deras planer.

Trevlig Helg!
/Goifarn

Big News

Stora ändringar inför lördag, det blir ingen match. Istället får vi förbereda oss för träning på Skärblacka IP den vanliga tiden. Träningen idag var upplagd som vanligt dom senaste gångerna. Styrketräning för att sedan övergå till inomhusfotboll, där vi bjöds på fler och hetare närkamper än vanligt.

Hjälte fick två bonuspoäng idag och fick därmed fyra vilket gör att han drog ifrån lite mer även efter dagens träning.


På lördag kommer även info om nästkommande helg, ha det bra tills dess./Goifarn


Annorlunda upplägg

På tisdagens träning var det lite ändringar om man jämför maed tidigare träningar. Vi började med en hinderbana över hela salen, detta pågick under tio varv för att sedan byta till krabbfotboll. Matchen slutade oavgjort men jag tror inte det var allt för många som var fixerade av resultatet.
Men jag undrar vem som tyckte det var roligast, spelarna eller åskådarna? Sedan blev det den klassiska trelagsturneringen.


Så här ser ställningen ut i poängligan:

1a Hjälte 48 p

2a Tobbe E 46 p

3a Valle 45 p

4a Ogge 42

5a Rickard 40 p

6a Martin 38 p

7a Fredrik B 37 p

8a Jonas Stefan och Vånge 33p

11a Jonte E 32 pKan påminna att det nu är klart för match mot Reijmyre på Skärblacka IP 12:00 på lördag


Njut nu av de sista Champions League åttåndelsfinalerna så ses vi på torsdag i Kimstadskolans gymnastiksal, utan ute-jogging/Goifar


15 nya och 3 förluster!!!

Ännu en stormålskytt klar! I helgen blev Fredda Pettersson från Sleipner återigen en Kimstadlirare:) Kim Bäcklund återvänder efter ett år och Daniel Hansson tidigare Sleipner och Azech har bestämt sig för oss. Kul är också att unga Hannes Ringdahl gjort comeback och visat att han kommer bli ett tillskott!

In: Tommy Ljungström (Torstorps IF), Robin Andersson (Hagahöjdens BK), Jonathan Ekeroth (Skärblackas IF), Gunnar Hallberg, Joakim Andersson, Tobias Ekeroth, Mattias Pettersson, Christian Andersson, Tobias Hjärtström, Fredrik Hjelte och Kim Bäcklund (Norsholms IF), Magnus Svensson (IK Klockaretorpet) Kenny Petersen (Vånga) Daniel Hansson (Azech) Fredrik Pettersson (Sleipner)

                                                                                                                                                          Ut:Mattias Bergdahl, slutar, Robert Karlsson Norsholm, Pontus Enström SIF Billys Frysta Panmatta

Solen lyste under hela träningen, tyvärr kunde den inte värma konstgräset så vi fick springa runt på en fryst fotbollsplan i två timmar. Det visade sig att det (nästan) fungerade lika bra. Träningens första moment bestod av mottagning av boll, passning tillbaka och sedan vända och löpa mot den tredje spelaren som upprepar samma sak. Efter det blev det spelövningar med "numerärt överläge" på två mål. Vi hann även med att spela fyra mot fyra där de röda vann och sedan blev det försvar/anfallsträning på stora ytor. Avslutningsvis var det skottövning på mål.

På tvn visas Gaygalan, kul med människor som kan bjuda på sig själva samtidigt som de gör en himla bra gala.
Tack för ännu en vecka, nya inlägg kommer så klart nästa vecka, om ingen oväntad nyhet kommer imorgon, söndag, för då kan ni räkna med att vi är först med att leverera den./Goifarn


Torsdag 17/2

Ännu en torsdagsträning som är avverkad. Denna träning såg precis ut som föregående torsdag. Stationsövningar med trelagscup som avslutning.

Nu ser vi fram emot en kall, kylig och knaprig lördagsträning på Lindös konstgräs som fungerar i alla väder, detta kan bli hur bra som hälst. Hoppas att så många som möjligt kan dyka upp så fler kommer ikapp i toppstriden. Man kan skymta en spets nu med en 5-6 spelare, så till er som ligger några poäng efter: Kom på lördag och kamma hem några extrapoäng och sedan så är ni med i racet igen./Goifarn

 

 


Tisdag

Sorgedagen efter Foppas farväl närmar sig sitt slut. Jag vet lika väl som er att han inte spelar fotboll, men han var idrottare på högsta professionella nivå. Vi kan alla ta lärdom av Peters sätt att utreda saker på planen. Han gav och tog tacklingar, han krävde mycket av sin omgivning, MEN! Det fanns ingen annan större kritiker mot hans spel än han själv. Han var aldrig nöjd och försökte hela tiden prestera till max.


Den egenskapen kan vi alla försöka ta till oss. Alltid ge 100%. Alltid vilja förbättras. Aldrig vara helt nöjd med sin tillvaro och alltid vilja förbättra den.

 

Till dagens träning, det var det vanliga upplägget och som vanligt avslutades det med tvåmålsspel. Det var det röda laget som vann och drog hem extrapoängen.

 

En titt på poängställningen som visar:

 

1a:  Hjälte 40p

2a: Tobbe E 38p

3a: Valle 37p

4a: Ogge 35p

5a: Rickard 33p

6a: Jonas 31p

7a: Martin och Fredrik B 29p

8a: Vånge 28p

9a: Stefan och Robin 27p

 


En hyllning till en av våra största idrottare i modern tid

 /Goifarn

 

 


Derbymatcherna blir av!

Efter lördagens ÖFF-möte står det klart att det inte blir några ändringar på serieförslagen som dök upp för en tid sedan. Alltså Kimstad, Vånga och Blacka i samma serie:) Där också FFK känns som en liten derbymatch, Örtomta är tillbaka i femman och den resan är ju heller inte så långt borta, ska bli intressant och se om deras supportrar stormar planen även denna säsong:) och då tänker jag på kossorna som gärna rymmer från hagen och stormar planen:) Hemgårdarna tog även dom steget upp och väldigt kul att dom är tillbaka efter många år utan seniorlag, kan bli ett besök på IKEA efter den bortamatchen. Kurdiska och Syrianska lärde vi känna förra året i serien, två lag som föredrar teknisk fotboll och sånt gillar vi i Kimstad. Dom långa resorna går till Kisa united som även dom är upplyttade från 6:an och Rimforsa och Åtvid FF, men med dom fina mattorna så ser man bara fram emot dom mötena. Sen har vi Tallboda som åkte ur fyran förra året, kan bli tuffa att möta..undrar om Strida är med i klubben fortfarande??

Förslaget om en rak serie genom hela seriesystemet röstades ner:) och det är jag väldigt tacksam för.
Kimstad kommer att spela i klass 2 östra.

Kommentera gärna om just eran klubb har spelat några träningsmatcher eller om nyförvärv och förluster.
Vi lirar våran första match den 26 februari mot Reijmyre
//Någon

Utebliven träning

Som många av er vet blev det ingen träning/minicup i Lindö, detta berodde på snökaoset som varade dagarna innan lördagen. Nu får vi istället se framåt mot tisdagsträningen i Skärblacka.

Kan skvallra om att jag tyckte mig se en nyplogad grusplan i Krokhagen vilket är ett fint täcken på att säsongen närmar sig med stormsteg.

På tisdag tar vi en ny titt på poängställningen, men för er som inte kan hålla er kan ni se den senaste uppdateringen från poängligan på hemsidans gästbok.


10/2 Torsdag

Torsdagsträning brukar innefatta löpning. Dock inte denna dag då snön öste ner och våran "hund" Ardell kunde inte mäta sig med vädrets makter. Istället blev det styrketräning alá Ljungström.
Sju stationer, 60 sekunder slit och 15 sekunder vila under två varv. Detta följdes upp med tre nya varv men då var det istället 45 sekunder slit och 15 vila. Efter det blev det en trelagsturnering där alla anfallsvilliga i gula laget kammade hem extrapoängen.

Nu tar vi nya tag mot lördagens "stora" miniturnering på Lindö konstgräs, jag har läst väderleksrapporten och SVT lovar strålande sol så ta med mor och farföräldrar, sambosar, fruar, syskon, barn och allt vad det heter för vi kan lova ett underhållande spel som ligger på högstanivå.


/Goifarn


Onsdag

Ett kortare inlägg med en liten titt på poängställningen.
Hjälte har drygat ut sin ledning något men än är inte loppet kört på långa väger. Vi minns ju alla vad som hände med Helsingborgs avstånd på Malmö som danskarna tog igen under 2a halvleken av Allsvenskan och kunde till slut fira guldet hemma i Skåne.


1a: Hjälte 35 p

2a: Tobbe E 32 p

3a: Valle 30 p

4a: Ogge och Rickard 29 p

6a: Jonas 27 p

7a: Stefan 25 p

8a: Martin och Robin 24 p


Påmenner om att det snart går att betala sin spelaravgift så man kan vara tillgänglig till matcherna senare iår.
/Goifarn

Klassisk Tisdagsträning

Så var det åter igen dags för träning i Skärblackasporthall. Vi hade stort främmande av Joel, Peters son. Joel gav oss den extraenergi vi behövde för att genomföra passet på bästa sätt.
Vi började med uppdelning i två läger, ett med snabbhet och det andra med spänst och styrka. Sedan var det dags för att återigen ta fram vinnarskallarna i en ny tremannalags-turnering där det röda laget drog det längsta strået i och med vinst, på målskillnad.

Idag spelade också Sveriges stolthet, Sveriges lag nummerr 1! Svenska fotbollslandslaget, på träningslägret på Cypern och mot just Cypern blev det en 2-0 vinst för oss efter mål av Tobias Hysén och Marcus Berg.
Enligt media och självaste Hamrén så var det Martin Olsson från Premier League och Blackburn som var det största utropstecknet i denna mindre intressanta match./Goifarn


Lindöträning

Dagen träning bestod nästan bara av spelövningar. I regnet körde vi först en övning där vi ska sparka bort motståndarens boll, samtidigt som vi ska skydda vår egen. Sedan var det dags med minispel, Allsvenskan. Tre mot tre i sju matcher och minimatch med 5-5, sedan utspelades ännu en ny match mot Reijmyre IF följt av en internmatch.

 

Nästa lördag blir ingen vanlig lördag. Då blir det en tretimmarsträning tillsammans med Finspång och Reijmyre, då det blir miniturnering med mixade lag.

 

Leder poängtävlingen gör fortfarande Hjälte med 31 p, tätt följd av Tobbe E med sina 29.

 

Lite internationell fotboll som avslutning. Ett till synes starkt Arsenal åkte till St. James Park för att ta sig an Newcastle. Efter 26 minuter hade Londonlaget en 4-0 ledning, mycket imponerande. Publiken på St. James Park är kända för sin entusiasm, men nu lämnade flertalet arenan när det återstod 64 minuter av matchen.  Resultatet varade till halvtid, men efter ett par (välvalde) ord av Managern gick Newcastlespelarna ut till en andra halvlek. Efter ett tidigt rött kort av Diaby vände matchen totalt. Newcastle satte två straffar i mål och ett spelmål där emellan. Men de nöjde sig inte där, i den 87 minuten kom också kvitteringen. En hörna kom ut till mittfältaren Tiote, som drog till på halv-volly (Alá Mika) och den satt stenhårt i nätmaskorna bakom för dagen Wojciech Szczęsny (konsonanternas man) som var helt chanslös, och fansen som stannat kvar matchen igenom var återigen fulla av entusiasm som om inget av den första halvleken någonsin skett.


 

 

/Goifarn


Boll, Svett och Poäng

 


Hej o Hå
För kung och fosterland!

Hej o Hå!Torsdagsträningen bjöd på en riktig överraskning, tror vi alla hoppade av förtjusning efter att få se vad som väntade, styrketräning. Stationsövning var det på schemat, köra 50 sekunder och vila 10. Detta tog ut sin rätt efter ett varv av slit och svett, men sedan var det dags för ytterligare ett till varv.

Vi vill tacka alla som varit med från Hälsobruket och gjort ett tappert försök till att göra oss starkare, smidigare samt att bättre kontrollera våra kroppsdelar.

 

Det blev dock ingen löpning innan styrkepasset då det var halt underlag så istället för att risker att någon skulle halka så blev det en halvtimmes spel.

 

Liten titt på poängställningen som ser ut följande:

1a: Hjälte 28 p

 

2a: Tobbe 27 p

 

3a: Valle 24 p

 

4a: Rickard, Ogge 23 p

 

5a: Jonas 22 p

 

6a: Vånge, Jonte 21 p

 

7a: Robin, Martin, Stefan E 20

 

Intressant att poängtera är att sedan starten 13/1 har Tobbe varit i ensamt majestät, men är nu omkörd av Hjälte. På lördag i Lindö har det utlovats flera poäng.

 


Tisdagsträning

Idag kunde varken Peter eller Fredrik medverka, men inte gjorde det något när vi har en man som Kingen. Han visade upp den rutin han besitter och träningen pågick som om allt var i sin ordning.

Vi spelade mestadels match men hade även två jobbiga avbrott för intervallöpning.

Tvåmålsspelet lyckades de blåa best med och vann fullt rättvist, 2 av 3  matcher.

Någon som missat de dramatiska sista timmarna och minuterna under transferfönstret?
För er som gjorde det kan jag säga att det var mycket som hände under mycket kort tid. Fernando Torres blev klar med den kontroversiella övergången till en av de större rivalerna, Chelsea. Men Liverpool i sin tur lyckades knyta till sig Carrol från Newcastle som nu kommer att göra Suarez sällskap som nykomlingar i den klassiska klubben. De två förstnämnda blev klara under en femminutersintervall och detta var under de tio sista minuterna av dygnet.
Mycket spännande för den som var intresserad.

Nu tar vi nya tag och siktar in oss mot torsdagens överraskning, vi syns om ni vill, törs och vågar.


/Goifarn


RSS 2.0