Kväll innan match

En varm dag avrundades med träning där ett 15-tal spelare dök upp. Träningen bestod av spel med boll till största del. Imorgon väntar match hemma och vi hoppas att så många som möjligt kan dyka upp och kolla på den sista matchen innan serien tar ett sommaruppehåll.

Som ni säkert har märkt så har bloggen inte uppdaterats så flitigt de senaste veckorna, men förmodligen så kommer det att förbli så ett par veckor till under sommaren med bara ett enstacka inlägg per vecka. Ber om ursäkt för detta men även skribenterna går på semester och då har inte datorn speciellt hög prioritet.

Ha en fortsatt fin sommar i värmen/Goifarn


För vi är serieledare!

Seriefinal hemma på Krokhagen. Matchen slutade med det fina resultatet 4-1 efter mål av Gusten, Tommy Fredda P och Jocke. Kul med ett utspritt målskytte, men lägg på minnet att vi hade 0-0 i halvlek och i den andra halvleken gjordes alltså 5 mål. Kul att se vid sidan av planen.

Matchbilden såg ut som följande:
Kimstad ägde till mest del bollen under den första halvleken men Åtvidaberg Södra hade en mycket farlig kontring att göra mål på. Bollen rullades runt mellan Kimstads fötter och den hittade ibland fram till chanser men då de kom fram var vi inte riktigt med till 100 % och lägena rann ut genom sanden eller försvann i sämre avslut. Den andra halvleken såg ut som den första, förutom att det lossnar ordentligt för oss och vi gör ett snabbt men ack så viktigt mål i den andra halvlekens början. Matchen tickar på och Kimstads mål rullar in i rätt kasse, Åtvid får in ett tröstmål, lite synd för Andreas men vi tar med oss tre underbara poäng att snutta på under helgens befarade dåliga väder. 


Nu leder vi alltså serien igen och SKA hålla kampen vid liv om den översta placeringsplatsen in i det sista. Åtvidaberg får åka långt hem och tänka över hur de ska ta tillbaka serieledningen. Trevlig helg, på måndag spelat b-laget borta.
/Goifarn

Outsidern i serieledning!

Bloggens outsider Åtvid Södra gick ikväll upp i topp efter 7-0 hemma mot Tallboda, tyvärr får vi säga eftersom vi blev av med förstaplatsen. Så på fredag är det alltså en tidig seriefinal i sista omgången innan serien vänder.

I fredags lirade Blacka ut FFK med 5-0 och siffrorna kunde ha varit större!! Märktes att FFK saknade en del viktiga spelare.

I lördags var det våran tur att lira säsongens andra derby, en match som väntat skulle bli jämn och tuff i 90 minuter, så blev oxå fallet även om Kimstad var det bättre laget första 60 minuterna och hade ledningen med 1-0, Vånga ryckte upp sig en del och skapade sina bästa lägen efter en timmes spel, kvitteringen kom men Fredda Pettersson och Kimstad ville mer och fick in segermålet i den 87 minuten...En ganska trevlig och vänlig derbymatch på en väldigt torr och ojämn "maskrosplan" trist dock att Vångas tränare Kim vägrade att tacka kimstadledarna efter matchen, mycket dåligt! man måste kunna ta en förlust även om det känns tungt att förlora...dåligt Kim!

Nu blickar vi framåt mot Fredagskvällens seriefinal :)

B-laget imponerade mot Hird i söndags 4-0
Vilka tar hem KM i Golf i sommar??
Vem vinner fotbollstraffarna på krokhagen i midsommar?? ( man får bara köpa 5 biljetter carling)
Hjelte vann poängtävlingen överlägset senast! nu ligger han i botten...vem tar hem del 2 ??

Kimstads lyckligaste just nu?? måste vara Fredda P, 2 mål mot Vånga och ikväll vann DIF med 4-0 borta mot Göteborg!!

//Någon 
Lyckan har vänt

Två vinster under helgens två matcher! Derbysegern stod A-laget för borta mot Vånga genom att vinna med 1-2 efter två briljanta mål från Fredda Ps fötter. Bra jobb, och för närvarande är vi i serieledning med Åtvid tätt bakom, dock har vi en mer match avverkad. Nu måste vi även börja ta säkra 3 poängare mot bottenlagen så att vi kan stanna i toppen där vi hör hemma.

Alltså: Serieledare i Div 5 Mellersta Herrar


Sedan har vi söndagens match där B-laget vann med klara 0-4 borta i Lindö mot BK Hird. Två mål från Gusten (även två ass vilket han tyckte var ytterst viktigt att poängtera), Jocke och Danne Hä stod båda för varsina mål. I och med segern klättrar vi i poängen och har nu 6eplattsen i Klass 2 Östra.


Bra Kimstad!

/Goifarn

Alla till Ekvallen!

På lördag är det dags för årets andra derby, denna gång borta mot Vånga på Ekvallen!

Ikväll spelar SIF-FFK på IP Arena i ett så kallat Bloggderby...där det skrivs en hel del om och inför matchen, väldigt rolig läsning!

Matchen mot Vånga spelas kl 14.00 och kommer att bli en riktigt tuff och jämn historia i 90 minuter.
Vånga har kommit igång ordentligt nu efter den tuffa inledningen mot bra motstånd, senast seger med 3-0 mot Tallboda.
Båda lagen står på 16 poäng och en 4:e respektive 5:e plats i serien.
Kanu och Joel Storm är några kända ansikten som fortfarande håller i och gör det bra! Annars är det mycket "Go Go!, come on! och en hel del portugisiska på plan, där 2-3 brassar har imponerat på mig. Kimstad har tyvärr Sama borta pga skada och Vånge avstängd.

Torsdagsträning

I tisdags var det inget vidare att vara kimstadspelare då vi åkte på däng. Vi förde spelet, hade mest bollinnehav, hade duktiga spelare på planen, men det ville sig inte. Allt var rätt förutom den sista tredjedelen av planen och skapade ingenting som var värt att kalla för målchans. Örtomta var duktiga på det dom gjorde, försvara, var giftiga i sina kontringar och gjorde två baljor i mitten av den andra halvleken efter en mållös förstahalvlek. Kimstad drog sig i kragen efter "chockmålen”. Vi pressade på och det blev lite jävlaranamma i laget och vår reducering kom med några minuter kvar, men längre än så kom vi inte och förlorade bittert med 1-2.Efter tisdagens nederlag hade vi ett nyttigt och bra snack på träningen och diskuterade matchsituationer. Efter det kom vi igång ordentligt och välkommande Andreas tillbaka i målet genom att måtta en 400 skott på honom från nära håll. Sedan spelade vi match och nötte återigen på spelet.

Match borta mot Vånga på lördag, kom och se ett nytt nervkittlande derby!

/Goifarn

Ligatoppen

Hej alla, som många av er säkert har märkt så har vi varit lite dåliga på att uppdatera bloggen under helgen. Då varken jag eller Någon hade tillgång till en dator under helgen så fick bloggen läggas på ”is".


I fredags spelades det en match, en match som Kimstad vann med 2-0 och är nu tvåa i division 5. I protokollet skrevs Matte och Tobbe E in som målskyttar. Nu har vi vaknat till liv på allvar och är endast 1 poäng bakom serieledarna Rimforsa som jagas av ett flertalet lag nu.

Nästa match har vi hemma på tisdag mot Örtomta och då går vi för en serieledning.


Kom och heja fram erat lag Kimstad!

/Goifarn

RSS 2.0