Fika

En varm dag med träning slutade svettigt, trots en ganska lugn uppvärmning så var många av spelarna mycket varma när den avslutats. När det sedan byttes till en miniturnering med 4 lag så blev det än mer jobbigt och svetten dröp på samtliga spelare när träningen var avklarad. Mycket boll även idag.


Efter träningen väntade smörgåstårta där det även delades ut priser till de som slutat i toppen av poängligan och främst till Hjelte som dominerat och legat i topp i många månader och tog även hem den, starkt! Tvåa blev Valle som lyckades knipa andraplatsen framför Tobbe E.

/Goifarn

Solen skiner himlen är blå

Helgen gick lysande för samtliga Kimstad GoIFs lagen, som många redan läst nedan (ni som ej har gjort det rekommenderas att göra det i inlägget under) vann vi derbyt mot Blacka. Under söndagen "krossades" Chile Unido-B av vårat B-lag som vänt den onda trenden och börjar även nu plocka poäng. Slutsiffrorna skrevs till 6-1. För er som är intresserade av Kimstads framtid så lyckades väldigt många av våra pojklag spela bra under helgen där det vanns matcher av P99or, P00or, P01 och P02, kan även ha glömt något lag på pojksidan och flickorna har jag inte fått reda på några resultat, ledsen ni som berörs ;)


Det ser bra ut Kimstad!


Måste väll även nämna lördagens Champions League final där det visade sig att inget lag kan rubba Barcelona FC storbygge, det var värdiga segrare som fick lyfta pokalen efter en komfortabel 3-1 seger mot de engelska mästarna Manchester United.
/Goifarn


Seger i årets första derby!

Vilken fredagskväll!
Härligt väder, bra med publik från båda lägren och två offensiva lag:)

Men vem hade trott att blacka skulle leda derbyt med 3-0 efter 20 minuter?? Ingen!
011:ans Fridström kämpade in en balja efter ett okoncentrerat kimstad försvar och sedan hade Anton hittat formen lagom till denna match, 3-0 målet höll hög klass! I målsituationen råkade våran keeper ut för en huvudskada, otäckt! Andreas fick lämna sjukhuset med en öm skalle och hjärnskakning, men efter omständigheterna mår han idag bra.

0-3 underläge och utan ordinarie målvakt så kändes det väldigt tungt!
Tur då att Jonte Ekeroth har en vana mellan stolparna och ersätter på ett strålande sätt.
Sebbe gick ner på vänsterbacken och tog upp kampen med Anton med sin enorma speed...matchavgörande? JA
Kimstad bet ihop och Sama peppade grabbarna till att glömma allt och se möjligheter! En frisparksvariant med en perfekt styrning av Matte i mål med skallen så var reduceringen ett faktum. Sista kvarten innan paus var det en jakt på 2-3 men Fredda gjorde ett par riktigt vassa räddningar och resultatet stod sig.

Kimstadspelarna var bestämda över att det här ska vi ta! och efter Jonas förarbete till Tobbe så kom det viktiga 2-3 målet efter en timmas spel. Det var många tuffa dueller därute precis som ett derby ska vara, men absolut inget osportsligt från något av lagen. Blackaspelarna började backa hem och hängde lite med huvudena, det gav Kimstad bara mer energi och alla 4 ersättarna i kimstad hade nu kommit in med mer fart och vilja! Tommy som varit mållös i serien fick äntligen till det och kvitteringen var ett faktum 3-3 !

Kimstad gick för segern sista kvarten och det kom i den 80:e minuten återigen av Tommy som slet sig loss från två spelare och placerade in den vid Freddas bortre stolpe. Blacka skapade 3-4 farliga hörnor i slutet av matchen och Jocke P hade ett skott tätt utanför..men det här var Kimstads kväll!! Har spelat och sett massor av derbyn, men den här matchen hamnar bland dom märkligaste matcherna helt klart!

Det kunde ha slutat hur som helst! och det är väl tjusningen med denna sport:)

//Någon

Skadeproblem inför Derbyt!

Mot HBK saknades 5 lirare som Vånge, Sama, Jonas, Hannes, Ogge. Inför derbyt är Vånge tillbaka efter ännu en Londonresa, Jonas efter sin jobbhelg och Hannes efter sjukdom. Ogge är fortfarande skadad, Tommy och Matte dras med skador men är  med i truppen och testas på uppvärmningen.

Nu hoppas vi alla på en fredagskväll med bra och underhållande fotboll, mycket publik och soligt väder!

//Någon

Lugnet före stormen

Det är dags för ett riktigt derby imorogn. Nu är det hög tid för bondhålan att sluta sig samman och samlas på Skärblacka IP för átt se ett riktigt "fotbollsslag".


Träningen inför helgen var relativt lugn och började med en kvadrat för att sedan bli till ringen där bollen skulle hållas i luften så länge som möjligt. Träningen övergick til match för att slipa in lite passningar och målvaktsspel. Vi avslutade sedan med en curlingtävling, närmast mittpunkten, där den första bollen som slogs av Punkarn också blev den vinnande "stenen", bra Punk!Matchen är 19:00! Se till att ge ditt lag det stöd det behöver, stödet kommer att påverka spelarna till det possitiva!

/Goifarn

Laddning inför derby

Dagens övningar på träningen bestod av, som många gånger tidigare, mycket boll. Vi började med Allsvenskan där det fick avgöras på "straffar". Träningen tog ny fart när vi spelade 11 mot 11 över helplan. Träningen avslutades sedan av en trevlig övning för den som ville kriga till sig en sista extrapoäng. För övrigt har vi nu varit mer än 20 spelare under varje träning sedan februari-mars månad, starkt jobbat Kimstad!

Nästa tisdag ska säcken knytas ihop i poängligan och vi "firar" detefter  träningen med lite fika från Gunnel. Kom alla som kan.


Tråkigt att se tv-scenerna från dagens skandal-derby i Skåne. Trodde att Malmö var bättre än så och lät stockholmarna var ensamma om att skämma ut sig i dessa sammanhang. Dåligt Malmö, dåligt.

Dagg att lösa ett stort problem svensk fotboll/riksdag!
/Goifarn

Tränarshow alá Peter

Lördagens match hemma mot Hemgårdarna var inget att minnas med glädje. Sumpade målchanser och ett insläppt mål resulterade i en 0-1 förlust. Ett besviket Kimstad tog helg för att ladda om batterierna.


Söndagens match slutade åt det andra hållet. Ett taggat och fokuserat Kimstad gick ut i solen och lät spelet visa hur bra Kimstad GoIFs nivå kan komma upp i. Ett olyckligt 0-1 underläge vändes till 3-1 efter att Danne H bombat in 1-1 från högerkanten. Målet kom precis innan halvleksvilan. I andra halvlek tog Peter tag i taktpinnen och började med att dra iväg ett välplacerat skott från 35 m som gick in efter att ha smekt ribbans underkant. 3an kom på frispark ur snäv vinkel, många trodde på ett inlägg men Peter ville annat och lade frisparken välplacerat mot målets bortre stolpe. Kimstad hade sedan mersmak på fler mål men gästerna Valdemarsvik gav inte upp. Efter att ha tvingats åka den långa sträckan från "Viken" fortsatte man att kämpa och fick in en reducering. Slutresultatet skrevs till 3-2 och ett nöjt Kimstad åkte hem för att ladda om batterierna inför nästa veckas fotboll.

Vi tar med oss från denna match att vi kan spela bollen, vi kan göra målen, och framför allt att Peter kan, vad ska han skylla sin spelarfrånvaro på nästa gång? Trånga skor?


Derby i veckan! Kom och titta alla som har ett fotbollshjärta så ska vi njuta av skönlir från båda lagen
/Goifarn

Fotbollsmåndag

Hemma hos mig sitter Glenn Strömberg på TVn och pratar om Manchester City medan jag skriver detta inlägg. Lördagens B-lagsmatch slutade 1-1 efter att vi haft spelövertaget i hela matchen, vi borde ha kunnat ha avgjort matchen med tanke på hur få chanser Sonstorp skapade. Men mer än ett mål blev det i för Kimstads del. Vi får även passa på att passa den inhoppande målvakten Jonas som storspelade med sina fina utsparkar.
Gästen John Guidetti pratar om Sir Alex Fergusons namn och då påminns jag återigen att jag måste passa på att gratta alla United supportrar för ännu en övertygande ligatitel. Samtidigt har det i veckan firats i både Italien och Spanien då Milan respektive Barcelona fick ställa sig på dubbeldäckarna och hyllas av sina fans i hemstaden.


Ingen träning i morgon då A-laget åker till Kisa för en bortamatch men självklart blir det träning på torsdag och sedan väntar hemmamatch på Lördag kl 12:00.
/Goifarn

0-0

En match som absolut inte hade vind i seglen till skillnad från vad vädret hade. Första halvleken var en något stillsam tillställning där Kimstad var något vassare men utan att skapa mer än en handfull med målchanser. Tobbe hade bästa läget då han drog iväg ett skott i stolpen.
Andra halvleken hade lite mer fart, men Rimforsa blev mer och mer nöjda med resultatet ju längre tiden gick och backade hem för att bevaka. Kimstad pressade på, skapade småchanser men Rimforsa var giftiga på sina kontringar och var nära att få in en sådan. Mot slutminuterna var det inte många rimforsafötter på motståndarplanhalvan då Kimstad gjorde en sista anstormning men lyckades inte överlista en för dagen strålande bortamålvakt. För övrigt höll Andreas säsongens första nolla i ligan, håller vi tätt bakåt och lyckas göra lite mål så ser det bra ut.


Forzza Kimstad!/Goifarn

Hemmamatch

Många spelare på kvällens träning där övningarna även idag byggde på mycket boll. Teknikringen, kontringar i ”manöverärt” överläge 3-2 och 2-1, träningen slutade även idag med en match 5-5. Mattan börjar bli mycket fin vilket lovar för en bra match imorgon.
För då är det återigen dags för alla Kimstadsbor att slutas samman och heja fram favoritlaget hemma på Korkhagen mot Rimforsa IF.

 

Avspark 19:00 Kimstad GoIF vs Rimforsa IF
/Goifarn

Tisdag

Dagens träning bestod återigen av spelövningar i form av teknikringen, 5-5 med målvakter och en hörnmatch. Träningen avslutades med en straffturnering där Ardell var den som imponerade mest med ett par pärlor men Jonte L blev för svår att slå och stod som ensam segrare när tävlingen var slut.

Det har varit lite dåligt med uppdatering i poängligan, här kommer en topp-20 lista där vi kan se att Hjelte befäst sig i toppen och ser ut att kunna stå som ensam segrare i poängligan när den tar sitt slut.


1. Hjelte

111p.

  2. Valle

103p.

  3. Tobbe E.

100p.

  4. Vånge

91p.

  5. Fredrik B.

91p.

  6. Ogge

90p.

  7. Jonte E.

87p.

  8. Martin  

87p.

  9. Robin

81p.

10. Gunnar

81p.

11. Fidde

79p.

12. Rikard

78p.

13. Peter

73p.

14. Jonas

72p.

15. Kim B.

71p.

16. Jonte L.

67p.

17. Andreas

66p.

18. Stefan E.

66p.

19. Babbo

66p.

20. Jocke

60p.Lite om söndagens match:
B-laget fick se sig överkörda i och med resultatet 1-5 även om det inte spelmässigt var sådan klasskillnad lagen emellan, ett ineffektivt Kimstad hade mycket svårt att göra mål samtidigt som ett bortalag var högst effektivt och vann fullt rättvist.

Nya matcher i helgen!

På fredag gästar Rimforsa IF Krokhagen med start 19:00 

På lördag åker Kimstad-B till Sonstorp för att söka säsongens första vinsten.
/Goifarn


" Så fel man kan ha" ?

Efter 3 omg är det dags att sammanfatta lite. Får väl börja med att be FFK om ursäkt för mitt dåliga tippande..även om det är mycket kvar:) nävars FFK visade i fredags mot Kimstad att dom kommer att finnas med i toppen, med det försvarsspelet och sen Josef i offensiven som var överallt på plan och sedan fick avgöra. Även om Kimstad gjorde en dålig match så har man tidigare imponerat med 6 poäng mot två förväntade topplag och visat upp en inställning och Kimstadhjärta som aldrig förr. Vånga börjar nu att få ihop ett slagkraftigt lag och slog duktiga Syrianska i lördags, imponerande! Blacka leder serien, men jag tror att det bara är tillfälligt eftersom de mött de förväntade bottenlagen. Min outsider Åtvid imponerar med 7 poäng efter bla seger mot Vånga och Örtomta och nu idag 1-1 borta mot Kurdiska.

Om jag nu skulle ändra om i mina tips:) så tror jag fortfarande att det kommer att bli en jämn serie, där bredden kommer att avgöra till slut.

Placering 11-12: Tallboda och Kisa

Placering 9-10:   Örtomta och HBK

Placering 1-8:    Resten av lagen...fegt tippat, ja vet! men efter att ha sett i stort sett alla lag så är det svårt att skilja lagen emellan..

/Någon

Vindarna vänder

Tisdagens förlust var så gott som bortblåst, det ända som påminner oss om den är dagbladets text som var fölljande:

"Kimstad GoIF-IK Östria Lambohov 2-4 (2-2)
Kimstad inkasserade säsongens första förlust, men det var inte utan kamp som man gav sig mot div 3 laget. En missad bonusstraff med 20 minuter kvar blev kostsamt.
- Vi gör en jättebra match och spelar vårt spel, de är nog lite chockade i början över hur bra vi står upp. Men för att vinna de här matcherna behöver man lite flyt, och det har vi inte idag, sa tränaren Peter Ljungström.”

Mycket kul med lite uppmärksamhet :)


Dagens träning bestod av enbart spelövningar och lite skott för att inte slita allt för mycket på kropparna inför morgondagens match mot Finspångs FK som spelas 19:00 på bortaplan.
/Goifarn


Slutspelat i Cupen

Tisdagskvällen på Krokhagen bjöd på Östgötacupen, Kimstad GoIF - IK Östria Lambohov (div 3). Matchen rullade igång och det kom att vänta en marddrömsstart för hemmalaget som fick se resultatet växla från 0-0, till 0-2 på de första sex minuterarna. Kimstad kom tillbaka via en straff som slogs in av Tommy, ett frisparksmål av Tobbe E och en straffräddning av Andreas. Målchanserna fanns från de båda lagen men till klar favör åt Lambohovs håll.
Andrahalvlek fortsatte som i slutet av den första, men ett allt tröttare Kimstad kom allt längre ned i banan och gästerna kunde trycka in 2-3, då tog Kimstad fram sin andra straff (1 förbestämd straff per division över motståndarnas, dvs 2 straffar till Kimstad) som tyvärr missades och Lambohov fortsatte att föra spelet, dock så hade Kimstad ett par ströchanser för att kanske kunna få in en boll, men som så ofta tidigare när ena laget trycker på för en kvittering kom istället 2-4 på en straff och matchen var så gott som körd för vidare avancemang i Östgötacupen.

Kimstad GoIF 2 - IK Östria Lambohov 4

Helgens B-lagsmatch slutade tyvärr med ytterligare en förlust,
Kämpa Kimstad !!!


/Goifarn


RSS 2.0