Träning 29/11

Lördagens debackel verkade vara glömt och det var 19 spelare som dök upp till dagens träning. Det saknades målvakter och Fredda och Jonte Ekeroth som nyligen fött en blindtarm satt på läktaren för att sköta statistiken över träningen.

Tre lag som vanligt och idag fick vi heta Premier League lag istället för de vanliga färgnamnet. Det delades in så att de som höll på de specifika lagen fick spela där och resten blev slumpmässigt indelade. Man United, Arsenal och Chelsea var de deltagande lagen och alla såg fram emot en spännande drabbning mellan de två största i engelsk fotboll de senaste åren plus Arsenal.

United hade enorma svårigheter att göra mål och blev nollade i de tre första matcherna, man spelade sedan upp sig och slutade på en andraplats efter en hygglig avslutning. 4-8 i målskillnad på åtta matcher är ingen höjdare, det ska tilläggas att man enbart släppte in ett av dessa mål mot de blåa rent boysen. Chelsea i blått hade det tufft hela träningen och lyckades faktiskt inte vinna en enda match. Man spelade fem oavgjorda och detta räckte givetvis inte långt. Arsenal var egentligen totalt överlägsna och både gjorde flest och släppte in minst mål. Tobbe var strålande där bak och Boda riktigt giftig i anfallet. Just Boda gjorde mest mål för dagen med sina tre fullträffar, kanske har han spelat till sig en forwardsplats i Billerud Cup. Arsenal fick alltså äntligen vinna något och man slutade på hela 12 poäng, United fick 7 och Chelseas kräftgång på riktigt smittade alltså av sig hit och de fick enbart 5 poäng.Engman som var och tränade för första gången inomhus? stod för dagens groda när han som målvakt tappade in en inspark mellan benen. Det komiska är att bollen hade gått till inspark på andra sidan om han inte rört den så hur han lyckades har jag ingen aning om. Vånge stod även för ett briljant självmål då han rakade in bollen stenhårt mellan målvaktens ben. Martin och Babbo gjorde ofattbara missar och Boda stod för dagens kapning då han sänkte Hjelte bakifrån men ett klassiskt ben.

Segerligan

Martin 3
Fidde 2
Boda 2
Rikard 2
Tobbe.E 2
Vånge 1
Hjärtis 1
Fabbe 1
Peter 1
Valle 1
Matte 1
Chrille S 1
Sebbe 1
Tommy 1
Hannes 1
Punkarn 1
Frippen 1
Hjelte 1
Engman 1
Gusten 1

Uppdaterade precis Silly Season-inlägget så glöm inte att kika in det precis under detta inlägg.

Anton Bäckstedt förde samtal med Månsson och Kingen idag under träningen, är något på gång?

Frippen har bestämt sig och meddelade Blacka sitt beslut idag. Välkommen Frippen!

Danne, Boda & Tobbe.E var klart bäst på dagens tärning.

Folk måste börja vara ärliga när det gäller frisparkssituationer, gäller alla.

Avslutning nästa tisdag på pizzerian, SMS kommer troligtvis.

Jalkemo

Intervju med nyförvärvet Chrille Sundell

Trots att Chrilles signatur saknas så har jag lyckats få tag på Kimstads första nyförvärv inför återkomsten till division fyra för att få en intervju. Jag har spelat med Chrille i sammanlagt två säsonger och jag är helt övertygad om att han kommer bli ett väldigt viktigt tillskott till truppen. Chrille är mittback och kommer närmast från Skärblacka IF där han spelade denna säsongen. Han spelar även innebandy i Söderköping i division ett och har ett stort Arsenalhjärta. Här har ni intervjun med Chrille Sundell

Inledningsvis får jag väl ta och välkomna dig till Kimstad GoIF och ställa alla journalisters favoritfråga, hur känns det?

Man tackar, joorå det känns riktigt bra. Jag har fått ett mycket bra intryck av klubben/tränarna och jag ser fram emot en mycket rolig säsong.

Varför föll valet på just Kimstad?

Dom hade redan förra året visat intresse men då va känslan Blacka, nu så gick Kimstad upp i fyran och dom hörde av sig igen och jag fick ett bra intryck av tränarna så valet blev ganska enkelt. Sen känner jag många i laget och jag tror att det blir väldig skoj utanför plan också, vilket är viktigt.

Vad tycker du om Kimstads nuvarande trupp och vad anser du att vi bör ha för målsättning inför kommande säsong?

Truppen känns idag stark och jag ser att vi har nu en trupp som kommer klara sig bra i "fyran". Tycker att Kimstad har bra spelare på alla positioner. Målsättningen borde väl vara som alla andra nykomlingar och det är ju att hålla sig kvar , men sen kan man ändra målsättning under säsong, det beror ju lite på hur det går.

Hur ser du på din föregående säsong hos lokalkonkurrenten Skärblacka IF?

När jag skrev på så var känslan mycket bra, kände att det här kunde bli nånting. Började säsongen mycket bra och vi va i toppen ett ganska bra tag, sen kom några viktiga matcher och där blev det förlust tyvärr och man började tappa mer och mer mark. För min egen del var jag mycket nöjd, tyvärr blev jag skadad på en träning så jag missade i stort sett hela andra halvan av säsongen. Så det blev tyvärr inte så många matcher som jag hade velat, men dom jag var med på så gick det bra.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

Jag jämför mig själv med Thomas Vermaelen hehe. En modern mittback ! En som har allt som behövs.

Apropå något helt annat vet jag att du sympatiserar med den engelska klubben Arsenal FC. Hur känns det i dessa dagar? Det måste ha varit en riktig berg och dalbana det senaste året.

I dagsläget känns det underbart, nu känner jag igen mitt Arsenal mer och mer (bortsett från gårdagens match mot Fulham). Jag vet att vi kommer klättra mer och mer nu, men ligatiteln är redan avgjort så topp 4 får man sikta in sig på nu. Matcherna i början av säsongen har jag förträngt, iaf mot United, usch, mår illa så fort jag tänker på det. Annars vinner Arsenal CL-guld !

Avslutningsvis vill jag tacka för att du kunde ställa upp på denna intervju och jag både tror och hoppas att vi kommer ha en mycket framgångsrik säsong som nya lagkamrater. Har du något du vill tillägga innan intervjun är slut?

Inget speciellt, längtar som f-n till grästräningarna bara. Önskar även Skärblacka IF lycka till i femman ! Sen att Söderköpings IBK klarar kontraket i div 1


Chrille som hoppas högst i Blackatröjan

Jalkemo

Matchrapporter från slutspelet i ICA-cupen

När vi anlände till Stadium arena vid klockan 11 var förutsättningarna glasklara. Ta poäng mot Sylvia eller var ute ur turneringen. Sylvia och Eneby hade mötts tidigare på morgonen och drabbningen slutade med en Sylvia seger med 3-0.

Kimstad-Sylvia

Vi lirade med samma backpar som förra veckan och i och med att Tommy lyckats ta ledigt från jobbet så rullade vi på fem anfallare hela dagen. Innan matchen pratade vi om att det absolut inte skulle vara någon omöjlighet att slå Sylvia om vi försvarar kompakt samt är väldigt noggranna när våra chanser dyker upp. Matchen spelades i C/D-hallen och det var faktiskt riktigt mycket folk där för att kolla. Matchen började bra för våran del och det kändes som att vi hade ganska bra koll på dem. Vi skapar två riktigt bra chanser första fem men tyvärr missar Gusten ett bra läge samt att Jocke är nära på att skarva in en nick på utkast från Andreas. Sylvia börjar nu komma in i matchen mer och börjar skapa mer och mer och vårat försvarsspel känns inte helt 100. De kommer runt på kanterna alldeles för lätt och det kompakta försvarsspelet vi pratade om innan tycker jag inte var tillräckligt bra under andra halvan av matchen. Det ska dock sägas att Sylvia spelade extremt bra i sin 1-2-1 uppställning där forwardsen rörde sig extremt mycket. Med fyra minuter kvar kommer kallduschen då vi slarvar och det brister i kommunikationen, Sylvia gör 1-0. Bara minuten senare får se frispark ca tre decimeter utanför straffområdet och Rockström med kanske Östergörlands bästa vänsterfot sätter enkelt bollen i mål. Vi börjar pressa nu för att snabbt få in en reduceringsboll men Sylvia lyckas göra 3-0. Jag har en bra chans med en halvminut kvar men bollen går tyvärr utanför.

Egentligen gör vi en riktigt bra match men jag är perfektionist och jag tycker inte försvarsspelet är tillräckligt bra under andra halvan av matchen. Vi skapar tillräckligt mycket för att göra mål och det är extremt bra gjort att ge Sylvia en sådan bra match ändå.


Eneby-Kimstad

Sista matchen i gruppen och den gällde ingenting för något av lagen. Uppladdningen kändes loj och det märktes på båda lagen att det inte gällde något. Vi ställde upp exakt likadant som mot Sylvia och ganska tidigt sätter Babbo 1-0 på en frispark som egentligen är meningen som ett inlägg. Den sitter snyggt i krysset och målvakten är ställd eftersom han förväntade sig en skarv. Efter ledningsmålet vet jag inte vad som händer, Eneby spelar inte speciellt bra och går inte in 100 i situationerna men vi är ännu sämre. Vi jobbar inte hem när vi blir av med bollen och det är inte många som tar det defensiva jobbet. 1-1 kommer ganska snabbt efter vårat ledningsmål och ganska precis efter kommer även 2-1 efter en styrning på en av våra backar. När de ändå är i farten så sätter de även 3-1 och matchen känns körd. Vi gjorde 3-2 med ca en minut kvar men domaren har tydligen inte lärt sig futsalreglerna då han borde veta att målvakten inte får röra bollen två gånger i samma anfall utan att den nuddar en motståndare.

1-3 och egentligen spelade det ingen roll vad matchen slutade. Blir dock grymt irriterad att folk inte kämpar framförallt när man själv tappat bollen och orsakat en kontring. Vi spelar inför mycket folk i A-hallen och det är många som åkt dit för att enbart se Kimstad och då tycker jag personligen att man ska ge allt även om matchen inte gäller nått.Våran starka insats mot Sylvia bekräftades även på kvällen när jag fick reda på att de slog Smedby med 5-3 i finalen och alltså vann cupen. Söderköping som vi mötte förra veckan gick till kvartsfinal efter att ha vunnit sin grupp mot Hageby och Åby helt överlägset.Angående bomben jag skulle släppa så blir det inte en allt för stor bomb eftersom personen i fråga redan gått ut med nyheten på Facebook. För er som inte vet det så är Skärblackas mittback Chrille Sundell i stort sett klar för Kimstad och som jag fattat det så saknas bara en underskrift. Jag har tidigare spelat med Chrille i Vånga och sätt honom i Blacka och det kommer bli ett enormt nyttigt nyförvärv för klubben. Förhoppningsvis ska jag publicera en intervju med spelaren ifråga ikväll eller imorgon.

Träning tisdag som vanligt, ska även försöka få upp ett Silly Season inlägg.

Avslutning om jag fattat det rätt nästa tisdag efter träningen på Kstad Pizzeria, det kommer visas CL.

Jalkemo

Inför ICA-Cupen slutspel

Imorgon drar slutspelet igång i Stadium Arena och för andra året i rad har Kimstad lyckats kvalificerat sig. Jag har för mig att det gick ganska dåligt förra året och förhoppningsvis kan vi prestera bättre imorgon. Som jag skrev i onsdags var det deltagarrekord i tisdags på träningen och tempot var riktigt bra. Lagen vi ska möta är Sylvia och Eneby och här nedan följer en kort sammanfattning om de båda lagen.

IF Sylvia

Slutade på andraplats i div 1 och förlorade sedan kvalet till Superettan ganska stort. Sylvia var kanske hela Sveriges hetaste lag under en period i somras där man vann hela 14 raka matcher om jag minns det hela rätt. Denna strålande form dog sedan av framåt hösten och mycket av detta berodde på skador på tongivande spelare. Mittfältaren Markus Hansson samt målvakten David Nilsson missade båda säsongsavslutningen samt att skyttekungen Allan Borgvardt var skadad till och från i slutet. Sylvia tog sig vidare med nöd och näppe från gruppen trots en ganska enkel lottning. Man förlorade mot Åby och spelade lika mot Loddby och lyckades kvalificera sig som grupptvåa på bättre målskillnad än Loddby. Enligt rapporter hade man så gott som det bästa laget och jag vet varför det gick så dåligt då man brukar vara extremt bra inomhus. Sylvia lär vara extremt laddade efter förra helgens "fiasko" och får trots detta ses som storfavoriter till att vinna gruppen.

Eneby BK

Slutade i mitten av fyran förra året och demontränaren Kent Karlsson leder laget. Kent som tidigare tränat Smedby och Sleipner här i stan är troligtvis en av stans bästa tränare. Men imponerade i gruppspelet och jag tror man vann alla tre matcher. Man har en blandning av tekniskt duktiga offensiva spelare samt stabila försvarsspelare. Micke Karlsson är en duktig målskytt som bl.a gjorde fyra mål mot Åbackarna förra helgen samt presterade mycket bra under de matcherna han spelade för EBK förra säsongen. Eneby känns som ett duktigt futsal-lag och vi måste verkligen spela på topp för att få med oss ett bra resultat mot dem.

Vi ställer upp med följande trupp:

Andreas(GK)
Tobbe.E
Fabbe
Boda
Babbo
Danne
Jocke.A
Gusten
Matte
Tommy(osäker pga jobb)

Coachar gör Peter och Punkarn då Bergdahl tydligen skulle iväg.

Kommer ett inlägg imorgon där jag kort sammanfattar våran insats och sedan bjuds det på ett mer detaljerat inlägg på söndag troligtvis.

Kan även meddela att jag kommer släppa en bomb här på bloggen imorgon efter cupen, håll utkik.

Jalkemo

Träning 22/11

Med tanke på gårdagens vidriga CL-resultat så var jag för arg för att skriva så jag hoppas ni har kunnat väntat till idag. Det måste varit deltagarrekord igår på träningen hela 21 utespelare + Andreas dök upp i Sporthallen. Upplägget var precis som vanligt och lagen möttes fyra gånger var. Igår på träningen märktes det verkligen hur stor skillnad det gör att ha en riktig målvakt inomhus. Det gjordes totalt 19 mål och jag tror att Andreas enbart släppte in 3 av dessa, enormt imponerande.

Det var extremt jämnt mellan alla tre lagen och inför sista omgången stod faktiskt alla lagen på 6 poäng var. Matte gjorde flest mål för dagen med tre stycket men om han hade haft lite skärpa så hade han enkelt kunnat dubbla målskörden. Peter som skötte statistiken för dagen skrev att undertecknad samt Tobbe Ekeroth gjorde dagens snyggaste mål men jag måste nästan ge mig själv denna utmärkelse. Tobbe bjöd på en riktig soloprestation som han avslutade med att förödmjuka den bristfälliga målvakten Joel Storm. Jag själv gjorde ett så kallas Andres Vasquez mål, efter att Andreas räddade det första skottet fick jag ännu bättre träff på det andra och den gick kryssribba in tror jag.Jonte Ekeroth hade stor show idag och bjöd på tre tunnlar om jag inte minns helt fel. Tunneln han gjorde på Boda var bland tärningens snyggaste och Boda är enligt rapporter än idag snurrig efter åkturen Ekeroth bjöd på. Trots dessa shownummer från Ekeroth så blev han givetvis övermodig när han lyckats med något och slog gång på gång bort bollen på extremt konstiga vis där han skulle överarbeta situationerna. Han blev även tunnlad av sin bror under träningen och var inte sent ute med att försöka hämnas, det gick väl sådär. Storma, Frippen och Sundell var även idag där och provtränade medans Bäckstedt satt på läktaren, en öm fot pratades det om.

Alla lagen hade som sagt sex poäng inför den sista matchen och gula satte då in en extra växel och vann båda sina återstående matcher. De blåda slog de röda och slutade på andraplats.

Segerligan

Martin 2
Fidde 2
Vånge 1
Hjärtis 1
Fabbe 1
Peter 1
Valle 1
Matte 1
Chrille S 1
Sebbe 1
Tommy 1
Rikard 1
Boda 1
Tobbe.E 1
Hannes 1
Punkarn 1
Frippen 1

På lördag spelas slutspelet av AT-cupen och jag tror det var nio utespelare som blev uttagna, någon till kanske skulle tillkomma. Första matchen är 12.00 så om ni inte ska spela så uppmuntrar jag er alla att kolla.

Extremt jämnt i segerligan där bara två stycken lyckats med att vinna två gånger.

Jalkemo

Matchrapporter från gruppspelet i ICA-cupen

Vi hade fått den mindre attraktiva starttiden 09.30 så när vi samlades utanför Stadium Arena ca en timme innan var det många trötta men samtidigt laddade spelare som anlände. Som jag skrivit i införrapporten skulle vi ställas på bra motstånd i form av två lag från division tre samt Lindö FC från division fem.

Söderköping-Kimstad

I första matchen ställdes vi mot Söderköping som slutade på tredje plats i divison tre i år. De ställde upp med ett ganska ungt lag men det fanns även äldre spelare med och enligt rapporter så hade de två jämna lag med i turneringen. Vi värmde upp i den extremt trånga B-hallen och efter detta drog vi laget. femmorna såg ut på följande vis om jag inte minns fel.

Fabbe Tobbe             Boda Babbo

Tommy Matte           Gusten Danne/Jocke

Matchen började ganska avvaktande från båda lagen och det kändes verkligen att det var en öppningsmatch. Båda lagen prioriterade defensiven och var väldigt organiserade bakåt. Personligen tycker jag kanske vi var något bättre och hade två riktigt bra kontringslägen som vi tyvärr inte utnyttjade. Tyvärr släpper vi in 0-1 efter en tilltrasslad situation med ca 3 minuter kvar där vi förlorar ett motlägg och bollen studsar slumpartat fram till deras spelare som i fritt läge sätter 1-0. Ett insläppt med 3 minuter kvar kan lätt ta luften ut lag men för oss gav det motsatt effekt. Vi började tokstessa deras försvarare och satsade allt för att göra mål under de sista minuterna. Vår inställning gav resultat då kvitteringen kom med ca 1 minut kvar då Tommy skarvade en långboll mot mål och precis framför mål stod Matte och skarvade in bollen i mål.

En bra premiärmatch. organiserat spel, få målchanser och vi får även in den viktiga kvitteringen i slutet.

Kimstad-Lindö FC

Den på pappret lättaste matchen väntade i den andra omgången. Lindö hade fått stryk av Kenty med 2-1 i premiären och var piskat att vinna mot oss. Det var även båda lagens första match i A-hallen då de tidigare matcherna spelades i C/D-hallen. Vi ställde upp ganska liknande mot förra matchen, enda skillnaden var att Fidde även gick in i andra fyran där de alltså roterade på fyra forwards, förstafyran var intakt.

Matchen började ganska dålig från vår sida och vi hade problem med deras taktik. De hade en stor spelare som rörde sig väldigt fritt och kom samtidigt ofta runt på kanterna utanför våra forwards. De ordnade fram väldigt mycket hörnor men de riktigt heta chanserna uteblev. En bit in i matchen gjorde Jocke 1-0 efter en mycket fin soloprestation. Efter detta tog vi över mer och mer men vi kunde verkligen inte sätta bollarna, Tobbe Ekeroth sköt 4 meter över från bra läge och vi missade väldigt mycket givna lägen. Trots övertaget kändes inte försvarsspelet helt 100 någon gång under matchen, vi släppte till alldeles för lätta lägen och de skapade nästan alla deras möjligheter när de kom runt på kanterna. Med någon minut kvar avgjorde Boda matchen då han enkelt placerade in 2-0 i målvaktens vänstra hörn och det kändes extremt skönt att vinna en match när man egentligen inte spelar på topp.

En ganska dålig match enligt mig, starkt att hålla nollan och vinna trots det bristande spelet.

Kenty-Kimstad

Förutsättningarna inför sista matchen var glasklara, ett kryss skulle räcka för avancemang och en vinst skulle sätta press på Sörping i kampen om förstaplatsen. Jag tror vi ställde om precis som mot Lindö och vi pratade mycket om att vi inte fick släppa runt lika mycket på kanterna i denna matchen. Kenty som åkte ur tvåan iår har tydligen tappat många spelare och ställde upp med ett väldigt ungt och tekniskt lag.

Egentligen var matchen spännande i ca 4 minuter då vi gjorde 1-0. Kenty var bättre offensivt än defensivt och lämnade ofta stora luckor för kontringar mot sig. Offensivt var det ofta en spelare som skulle dibbla hela vägen och det gick sig inte alls för dem. Vi spelade väldigt disciplinerat och låg rätt i positionerna och högg så fort det fanns möjlighet till omställningar. Vi vann till slut med 3-0 och jag tror att det var Tommy, Jocke och Gusten som gjorde mål.

Våran bästa match under dagen, släppte inte till någon riktig farlighet och kontrade riktigt bra, kunde blivit mer.


Söderköping förlorade senare mot Lindö FC i den sista matchen och det kändes ganska tydligt att det var en läggmatch från deras sida. I och med deras andraplats i gruppen kommer de ställas mot Åby IF samt Hageby IF medans vi som gruppetta får de på pappret mycket svårare motståndarna IF Sylvia samt Eneby BK.

Personligen tycker jag alla gjorde en riktigt bra insats idag från Målvakt till anfallare. Andreas skötte sig strålande och stod för många fina räddningar under dagen. Backarna kändes stabila och framförallt Boda och Tobbe.E var ständigt ett hot framåt. Anfallarna gjorde även de ett bra jobb och satte en del av sina chanser och bidrog även i försvarsspelet där de var extremt organiserade och snabbt hemma på rätt platser.

Under gruppspelets tre matcher släppte vi enbart in ett mål och med det är vi bäst på av alla lagen under gruppspelet, extremt imponerande.

Inför Lördag

Spelschemat i gruppen ser ut på följande vis:

10:00 Sylvia-Eneby Hall A
12:00 Kimstad-Sylvia Hall C/D
13:00 Eneby-Kimstad Hall A

På pappret en mycket svår grupp men spelar vi lika organiserat och lyckas ställa om från försvarsspel till anfallsspel som idag så är vi absolut inte chanslösa. För att ta sig vidare till kvartsfinalen måste vi alltså vinna denna gruppen, de andra två lagen åker ut.

Inför-rapport kommer troligtvis på torsdag eller fredag.

Träning imorgon tisdag som vanligt, hoppas alla kommer.

Jalkemo

Kort sammanfattning från ICA-cupens gruppspel

Kimstad är vidare till lördagens slutspel efter en mycket imponerande insats under dagens gruppspel.

Vi inledde mot Sörping där vi gör en bra match och sätter 1-1 men ca en minut kvar. I andra matchen slog vi Lindö FC med 2-0 och egentligen var inte matchen allt för bra. Inför sista omgången mot Kenty krävdes en poäng för avancemang. Det blev aldrig spännande och vi vann tämligen enkelt med 3-0.

På lördag ställs vi mot Sylvia och Eneby, första matchen är 13 har jag för mig.

Mer detaljerat inlägg kommer imorgon, riktigt bra spel av samtliga idag!

Jalkemo


Inför ICA-Cupen

Imorgon drar den klassiska ICA-Cupen (tidigare AT & Stadium) igång i Stadium arena och detta är verkligen höjdpunken för de flesta klubbarna under futsalsäsongen. Cupen anordnas av Smedby AIS och har iallafall gjort det så länge jag kan minnas. Kimstad har faktiskt vunnit cupen en gång då den hette Stadium Cup runt millennieskiftet om jag inte minns fel, Coach Peter fanns redan då med i laget och var med och vann.

Cupen drar som sagt igång imorgon men det är på söndag det intressanta börjar. Kimstad som har hamnat i en väldigt tuff grupp med divison tre lagen Söderköping och Kenty samt luriga och rutinerade Lindö FC från femman. Gruppen spelas på morgonen och vi måste verkligen prestera på vår maxnivå för att lyckas sluta bland de två bästa i gruppen. Jag har faktiskt ingen vidare koll på något av lagen vi ska möta men jag försöker skriva det jag kan om dem.

Söderköping
Slutade trea i division tre iår om jag minns det hela rätt. Är ett ganska tekniskt lag och brukar vara duktiga i denna cup. När man tänker på Söderköping och futsal så har iallafall jag svårt att hålla tankarna borta från incidenten för två år sedan när man mötte Chile Unido i Stegeborgscupen och det utbröt vilt slagsmål mellan både spelare, ledare och publik. Har väl egentligen ingen koll på deras spelare, en kille var med 011-laget när de spelade mot IFK och har var mycket snabb och teknisk och hade långa stunder lekstuga med Anders Whass.

Lindö FC
Huserar i den mellersta femman och slutade iår i mitten. Man har en väldigt hög snittålder och konditionen är kanske inte lika bra som hos andra lag men detta jämnar man upp med mycket bra fotbollshjärnor. Många spelare i Lindö FC har tidigare spelat på högre nivå och nu samlats i Lindö för att trappa ner på fotbollen. Vi mötte dem i somras under vår egen cup och gick då segrande ur matchen. Jag tror vi vann med 2-1 men segersiffrorna kunde ha varit större. Hur som helst så måste man vara på tårna mot Lindö då de är extremt skickliga på att utnyttja motståndarnas misstag.

Kenty
Kom sist i samma serie som Smedby efter en katastrofal vår. Man spelade upp sig under hösten men till slut räckte det inte och man åkte ur med ganska stor marginal. Jag kan ialalfall inte minnas att jag sett Kenty i denna cupen tidigare så det är väldigt svårt att sia om vilket lag de kommer med. Jag har ingen som helst koll på någon av deras spelare förutom att en jobbar på Stadium i Ingelsta. Kommer man med sitt bästa lag ska man tillsammans med Sörping givetvis vara favoriter till att gå vidare från gruppen.

Kimstad
Träningarna hittills har varit det varit väldigt blandad nivå på. Vissa träningar har varit riktigt dåliga medans tempot i vissa träningar har varit riktigt bra. Vi kommer ställa upp med 10 utespelare och detta gör förmodligen att två spelare kommer få vila varje match om vi nu inte roterar. Vi vet att vi har en hög höstanivå inomhus men under vissa perioder under träningarna kan spelet vara lika dåligt som det tidigare var bra. Vi har många individuellt skickliga offensiva spelare samt att defensiven känns stabil så avancemang är absolut ingen omöjlighet även om vi kommer ställas mot två stycken division tre lag.

Vi ställer upp med följande trupp:

Andreas (GK)
Boda
Fabbe
Tobbe.E
Babbo
Tommy
Matte
Jocke
Gusten
Danne
Fidde

Coachar gör Peter och Bergdahl

Det kommer ett inlägg från cupen på söndag/måndag

Tisdagens träning

Missade som jag tidigare nämnt träningen i tisdags på grund av att jag var i London och kollade på en otroligt underhållande matchen mellan England och Sverige. Har tyvärr inte fått någon information vilka spelare som var i det vinnande laget men enligt rapporter så var det 16 spelare som tränade. Andreas gjorde sin första träning för inomhussäsongen och i och med att målvakten Christoffer Palmqvist från Norsholm? provtränade så var vi för första gången under säsongen två målvakter på en träning. Av de grabbarna som provtränade förra veckan så var det bara Frippen som tränade i tisdags igen. Sundell var tvungen att jobba och Bäckstedt var med mig i London, förhoppningsvis har jag lyckats övertala honom.

Jalkemo

Tisdagens träning

Inledningsvis vill jag passa på att säga att det är trevligt att Blackabloggen kopierar inlägg härifrån. Filosofens inlägg angående Blackas lottning var kopierat rakt av när det gäller uppbyggnad och innehåll. Givetvis gör det mig egentligen ingenting, jag tycker bara det är roligt när ens jobb uppskattas av andra men jag trodde faktiskt att min forna kollega Filosofen var en bättre journalist än så.

Nu över till träningen, vi var mer folk än tidigare och bla Hannes gjorde sin första inomhusträning i en Tottenhamtröja med Bale # 3 på ryggen, något som Vånge givetvis uppskattade. Vi var mer folk än tidigare och när Gusten kom in sist som vanligt när uppvärmningen var klar blev vi till slut 21 personer. Det delades in i tre lag och man skulle möta varandra fyra gånger var precis som vanligt. Det var fyra personer som provtränade i tisdags och det var enbart bekanta ansikten från trakten. Anton Bäckstedt, Christian Sundell & Fredrik Fridström som alla varit tongivande spelare för Blacka iår samt Vångas vänsterback Joel Storm. Jag känner alla dessa fyra personligen och tycker helt klart att det skulle vara mycket intressanta nyförvärv till klubben. Fredda P hade även han vaknat upp från sitt ide som han legat i sen segerfesten efter uppflyttningen. Han satt på läktaren skötte tiden och målskyttarna, han agerade även domare (på ett bisarrt dåligt sätt) och såg överlag väldigt sliten ut. Kanske är han inte helt återhämtad från segerfesterna.


Sliten som sagt?

Träningen var den klart bästa iår och tempot var mycket bättre än vad det tidigare varit. Det var även idag ganska jämt mellan alla tre lagen men de blå hade ett litet övertag hela tiden. Tommy gjorde totalt fyra mål och det var mest idag och man hade även Sebbe som spelade strålande från sin backposition och lyckades sätta tre mål. De gula hade det väldigt svårt för just de blåa och lyckades endast skrapa in två kryss på fyra matcher mot dem. I den sista matchen förlorade man mot de blåa med 3-1 och efter hårda påtryckningar från mina lagkamrater och diverse hot från ledarna så måste jag faktiskt nämna att jag gjorde självmål i just den matchen. De kom tre mot en och det slutade att bollen tog på mitt knä och in i mål, fruktansvärt tungt då hånen haglade från läktaren. Danne Hägglöf som haft en strålande målform den senaste tiden gjorde mest mål för oss och det blev till slut tre fullträffar. Gustens ofattbara miss måste också nämnas då han lyckades missa öppet mål från 2 meter.

De röda hade det svårt egentligen under hela träningen och man lyckades enbart göra två mål på åtta matcher, under all kritik. Dessa gjordes av Bäckstedt och Vånge. Man lyckades faktiskt inte göra mål på de gula någon gång. Man lyckades besegra de blåa en gång men utöver detta blev det bara tre kryss. Att en spelare som Tobbe Hj som älskar att höja upp sig själv till skyarna efter träningarna går mållös under åtta matcher måste varit riktigt tungt för personen i fråga.

För att förklara poängsystemet så har tränarna kommit fram till att man enbart får två poäng för vinst och ett poäng för kryss. Varför vet jag inte men antar att det är för spänningens skull. Blåa vann dagens träning på 11 poäng, gula fick 8 och de röda 5.

Segerligan

Vånge 1
Hjärtis 1
Fabbe 1
Peter 1
Valle 1
Matte 1
Chrille S 1
Sebbe 1
Martin 1
Fidde 1
Tommy 1
Rikard 1


Åker till England på tisdag så missar tyvärr träningen men jag ska försöka styra upp en gästbloggare för jag vet att ni inte klarar er utan ett träningsinlägg.

Samma dag som jag åker så drar förövrigt övergångsfönstret igång och det ska bli riktigt intressant att se vad som kommer hända.

Måste även uppmuntra alla att läsa Zlatans självbiografi, den var helt otroligt bra.


De fyra provtränande grabbarna

Jalkemo

Livet handlar om prioriteringar

Som överskriften lyder så har jag valt att prioritera bort blogginlägget till gårdagens träning under dessa två dagar. En av mina största idoler och nämligen släppt en självbiografi och jag spenderar all min lediga tid till att läsa denna bok. Förmodligen blir jag klar ikväll och då kan jag garantera er att det kommer ett inlägg om träningen imorgon.Jalkemo

Spelschema ICA-Cupen 2011

Schemat är släppt och Kimstad fick inte direkt en drömlottning om man säger så. Man kommer ställas mot två division tre lag samt ett division fem lag. Man kommer möta BK Kenty från Linköping som åkte ur division två iår, de började serien katastrofalt men spelade upp sig på hösten men det räckte inte hela vägen. Man spelade i samma serie som Smedby iår. Vi kommer även ställas mot Söderköping som slutade på tredje plats i division tre iår. Sörping brukar alltid vara duktiga inomhus och har flera snabba tekniska spelare som är mycket duktiga på futsal. Det tredje och sista laget som vi kommer att ställas mot är FC Lindö som slutade i mitten av den mellersta division fem serien. Snittåldern är hög och vi mötte dem i somras under Kimstadscupen där vi gick segrande ur bataljen.

Spelschemat i gruppen ser ut på följande vis

09:30 Söderköping-Kimstad
09:45 Lindö FC - Kenty
10:30 Kenty-Söderköping
10:45 Kimstad-Lindö FC
12:00 Kenty-Kimstad
12:15 Söderköping-Lindö FC

Den första omgången i gruppen spelas i B-hallen, de andra fyra matcherna spelas på A-planen.

Förra året gick Kimstad vidare från den första gruppen om jag inte minns helt fel men det tog tyvärr tvärstopp helgen efter då man ställdes mot bättre motstånd.

Våra derbykonkurenter Vånga och Blacka kommer även de delta i cupen och fick följande lottning.

Lindö FF
Chile Unido
Vånga
Smedby B

Blacka
Assyriska
Jaguar
Dagsberg

Båda dessa grupper spelas även dem på söndagen.


Vill ni läsa mer om cupens regler samt se alla grupper så går ni in HÄR.

Jag kommer givetvis skriva mer om cupen de nästkommande veckorna där jag även ska försöka ta reda på lite info om våra motståndare. Träning imorgon som vanligt i Sporthallen.

Jalkemo

Utmärkelser och summering av Kimstads säsong

Jag tror ingen som läser denna blogg har missat att Kimstad 2011 vann Division 5 mellersta och tog i och med detta steget upp till division 4 nästa säsong. Jag ska nu ge min syn på Kimstads säsong och även dela ut lite utmärkelser. Eftersom jag själv bara spelade halva säsongen kan jag givetvis skriva mest detaljerat om denna även om jag såg en del matcher under våren också.

Det var stora förväntningar på Kimstad när säsongen drog igång för lite mindre än ett år sen. Man hade fått behållt stommen från föregående säsong och lyckas knyta till sig namn med fina cvn: Fredda Petterson, Tommy Ljungström och Tobbe Ekeroth tex. Man hade i klubben lagt upp en plan där målet var att ta steget upp till fyran inom högst två år.

Kimstadssäsong började med ett äventyr i Östgötacupen som till slut varade i tre matcher. Man gav div 3 laget Östria Lambohov en bra match på Krokhagen men man förlorade tillslut med 4-2. Den första matchen i serien i våras var mot det förväntade topplaget Kurdiska på bortaplan. Många hade tippat Kimstad och Kurdiska i topp så på förhand kändes det som en riktigt viktig match trots att det var så tidigt in på säsongen. Kimstad vann matchen med 2-1 efter att ha vänt ett 0-1 underläge. I nästa match väntade en annan toppkonkurrent Syrianska som man något orättvist lyckades besegra med 2-1 på Krokhagen. Laget hade ni börjat med att besegra två mycket starka konkurrenter och allt såg väldigt bra ut. När man veckan efter åkte till Finspång var det nog inte många som trodde att FFK skulle lyckas vinna med 2-0 efter ett briljant självmål av Vånge bl.a.

Detta var början till en mycket ojämn period där strålande insatser blandades med riktiga bottennapp. Man fick stryk av Hemgårdarna hemma med 1-0 trots att det var spel mot ett mål under hela matchen. Lite komiskt var det hela ändå då Jonte Ekeroth som var tänkt att starta matchen hade försovit sig och anlände till Krokhagen ca 10 minuter innan avspark. I och med detta blev Ekeroth förpassad till bänken, när han sen kom in i andra halvlek var det just han som orsakade straffen som Hemgårdarna gjorde 1-0 på. En mindre lyckad dag för Mr Ekeroth alltså. Matchen efter var en av flera under säsongen som visade vilken enorm sammanhållning och kämparglöd det finns i klubben. Man låg under med 3-0 efter 15 minuter på IP mot Blacka efter att Anton Bäckstedt haft stor show. Matte nickade in 1-3 precis innan pausvilan och resten är historia. Tobbe Ekeroth satte 2-3 sen var det dags för Tommy att sänka Blacka genom att göra två mål och avgöra matchen på egen hand.

Man lyckades efter detta förlora mot Örtomta hemma och Kurdiska borta samt spela vårens bästa match i seriefinalen mot Åtvid Södra där man vann med 4-1 innan man gick till sommaruppehåll. Sommaren blev lugn och det kördes ett frivilligt pass i veckan med ganska några deltagare under semestern. Jag, Fabian Jalkemo värvades in från Vånga och blev sommarens enda nyförvärv. Det spelades en nystartad cup i Kimstad som man förhoppningsvis kommer fortsätta anordna där Svärtinge vann efter att man besegrat Åby i finalen. Kimstad slutade på andraplats i gruppen bakom Åby och lyckades därför inte gå vidare. Man skulle även ha deltagit i Skärblackas klassiska sommarcup men på grund av ett regnoväder som sällan skådats ställdes cupen in på morgonen.

Höstsäsongen startade utanför Cloetta Center på en plan full av fågelskit från Kanadagäss?. Kimstad var utspelade under stora delar av matchen mot Syrianska men lyckades genom ett strålande försvarsspel och en inställning som var magnifik vinna med 1-0 efter mål av Jocke Andersson. I matchen efter visade laget återigen att man vägrar ge upp. Man låg under med 1-0 i paus mot FFK och det var inte mycket som fungerade. Vi bestämde oss för att gå ut och vända på matchen och efter 15 minuter ledde vi med 3-1. Slutresultatet kunde blivit mycket större men skärpan i avsluten var inte det bästa. Jonte Ekeroth tog en lysande varning i slutminuterna då han ställde sig framför bollen när FFK skulle slå en hörna. Ingen visste egentligen vad han sysslade med men det var en taktisk varning därför han skulle vara bortrest under nästa match.

Höstens största plump och enda förlust kom mot ett mycket organiserat Rimforsa på bortaplan. Kimstad kvitterade till 1-1 efter 60 minuter. Man pressade länge på för att ta ledningen men under de sista 10 minuterna släppte man in 3 mål. Att Matte blev utvisad vid ställningen 3-1 gjorde inte heller saken bättre. I matchen efter väntade ett hemmastarkt Hemgårdarna och Kimstad kom dit med väldigt många spelare otillgängliga av olika anledningar. Inledningsvis kändes det som att det skulle bli en "walk in the park" när jag satte 1-0 redan efter 5 minuter (mitt första mål på 3 år). Efter slarvigt försvarsspel kvitterade sedan Hemgårdarna och efter 15 minuter fick Jocke Andersson skåda det röda kortet efter en någon olämplig kommentar till domaren. Hemgårdarna gick till pausvilan med en 3-2 ledning. Tidigt i andra halvlek kvitterade Vånge efter en strålande hörna av Sama och med ca 20 minuter kvar satte Peter segermålet. Att vända underläge med 10 man är svårt att beskriva hur imponerande det är.

Matchen efter väntade Blacka och många trodde att de skulle vara extremt revanschsugna efter förra mötet. Så blev det inte, Kimstad var flera nummer större och man vann tillslut med 4-1. (Borde varit 4-0 då deras mål aldrig var över linjen) Ordspråket Pojkar mot män har förövrigt aldrig känts mer passande. Efter matchen var det KM i golf där Tommy Lj samt Tobbe Ekeroth gick segrande ur kampen. På kvällen firade vi Carling som fyllde 40 på Krokhagen där vi hade en mycket trevlig tillställning.

Ännu en imponerande vändning stod vi för i matchen efter mot Tallboda borta. Vi låg under med 1-0 och egentligen ingenting fungerade då vi ändrade om i laget. Jag klev ner som mittback och Jonte spelade vänsterytter och detta skulle visa sig vara matchvinnande. Danne Hägglöf gjorde årets första match och gjorde ett mål och assisterade till ett. Det tredje målet gjorde Jonte Ekeroth efter lite kalabalik i straffområdet efter en hörna. Med tre matcher kvar hade vi två poäng ner till Kurdiska har jag för mig och på pappret hade de ganska mycket lättare spelschema. När vi efter en väldigt medioker insats mot Örtomta enbart fick 2-2 låg ledde vi serien enbart på 4 plusmål över Kurdiska.

I näst sista omgången väntade Vånga som kom med 6 raka segrar. De kontrade in 1-0 i första halvlek och detta resultatet stod sig halvleken ut. Vi höll på att tappa serien i detta läge och kom ut som ett helt nytt lag i andra. Det var inget snack om saken och vi vände matchen helt rättvist och vann med 2-1 efter mål av Tobbe Ekeroth och Hannes efter en snygg karatesparkassist av Jonte. När vi sedan i omklädningsrummet fick reda på att Kurdiska spelat 4-4 mot Hemgårdarna efter att Amel Mujezinovic gjort 4 mål för Hemgårdarna blev glädjen ännu större. Tre poängs ledning inför sista matchen som skulle spelas på anrika Kopparvallen mot Åtvidaberg Södra som klappat igenom totalt under hösten efter en strålande vår.

Att det var en otroligt viktig match på gång kändes under hela veckan på träningarna och jag tror att matchen var det enda många spelare och ledare tänkte på. Ca 100 Kimstadsupportrar, många klädda i Kimstadströjor åkte till Åtvidaberg för att heja fram Kimstad mot div 4. Tommy gav oss ledningen efter 11 minuter på nick och när Vånge nickade in 2-0 efter 35 började nervositeten släppa lite. Tobbe Ekeroth och Gusten gjorde varsitt mål innan paus och det kändes klart. I andra halvleks första minut gjorde Sama 5-0 efter en briljant lobb över målvakten, Åtvid hade inte rört bollen i halvleken när den gick in. Matchen slutade tillslut hela 8-0 till Kimstad och det var inget snack om saken, Kimstad vad klara för divison 4.

Sammanfattning
Det som gjorde att Kimstad vann serien måste ha varit alla vändningar man lyckats göra. Att man trots underläge aldrig gett upp och alltid trott på sin sak. Man låg under mot Kurdiska, Blacka, FFK, Hemgårdarna, Tallboda och Vånga och man lyckades vinna alla dessa matcher. Att vi har haft en bra blandning mellan rutinerade spelare och unga tror jag också har varit väldigt viktigt. Sama tex klev in med sin rutin när vi behövde den som mest och far fullkomligt fenomenal de avslutande 5 omgångarna. Fredda som kom från division 1 och Sleipner gjorde även han en bra säsong och vann den interna skytteligan på 14 mål. Andreas gjorde även han en mycket bra säsong och som back vet jag hur viktigt det är att verkligen kunna lite på sin målvakt. Kanske viktigast av allt har nog ändå bredden i truppen varit. Det har funnits matcher där 5-6 ordinarie spelare saknats och man ändå gått in och gjort en mycket imponerade insats. Många ansåg att man hade alldeles för mycket spelare när man hade uppåt 30 spelare på vissa träningar i vintras men det skulle alltså visa sig vara helt fel. En annan sak som jag tror varit viktig är det extrema intresset som finns för klubben hos vissa eldsjälar. Kingen, Lasse och Ardell är tex på i stort sett varje träning utan att behöva det. De fixar de sakerna man inte tänker på men jag hoppas ni alla vet att ert jobb uppskattas något oerhört hos oss spelare.

Årets målvakt: Andreas Pettersson

Inget att orda om, spelade alla matcher utom en då han var skadad efter knocken mot Blacka. Räddade laget i flera matcher och inger en trygghet i backlinjen.

Årets försvarare: Fredrik Bergdahl

Rutinen och spelförståelsen har varit extremt viktigt för laget och kaptenen har gjort en strålande säsong. Bjöd på en kandidat till årets mest solklara varning i sista matchen också.

Årets mittfältare: Magnus Samuelsson

Hans avslutning på säsongen går inte prata bort. Var lysande mot framförallt Vånga när vi behövde det som mest. Tobbe Ekeroth utmanar men Samas avslutning ger honom priset.

Årets Forward: Fredrik Petterson

Vann en interna skytteligan på 14 mål men stod även för extremt mycket mer än bara mål. Grymt bra lagspelare som snackar mycket på plan och ger alltid 100 %. Var kapten i de matcherna Bergdahl saknades och fick kramp i alla!?

Årets mål: Magnus Samuelsson

Spelet innan och chippen från 20 meter mot Åtvid Södra är ett fenomenalt snyggt fotbollsmål. Kimstad spelade på högerkanten och det avslutades med att Sama fick bollen utanför straffområdet och på Cantonavis chippade in bollen i det vänstra krysset. Tobbe Ekeroths mål mot Vånga förtjänar även det att nämnas.


Bildbomb från den gångna säsongen


Avspark i årets första tävlingsmatch


Tommy gör 1-0 mot Åtvid


Matte byter planenligt efter ca 20 minuter


Firandet efter Samas mål + en glad tränare


En massör som tycker man ska stödja på fel fot


Glada supporters


Slutsignal


Lagbild

Jalkemo


I väntan på bättre tider

Det händer extremt lite just nu i fotbollsöstergötland och det finns egentligen väldigt lite att skriva om. Ryktena har inte kommit igång än och jag har riktigt dålig koll på våra nyblivna div 4 kollegor. Det känns extremt tråkigt att bara skriva ett träningsinlägg i veckan för tillfället men det känns som att det verkligen inte finns något annat att skriva om. Förhoppningsvis kommer ryktena börja florera inom kort och dessutom är det mindre än tre veckor kvar till ICA-cupen.

16 spelare dök upp till dagens träning och precis som tidigare veckor fanns det ingen målvakt där. Det delades upp i tre lag och Jocke som var skadad skötte tiden samt resultatet. Upplägget var precis som förra veckan att lagen skulle möta varandra fyra gånger var. Dagens träning var väldigt målsnål och jag vet inte om det berodde på bra försvarspel eller mindre bra anfallsspel. Vi får väl säga att det var en blandning då anfallsspelen hos vissa lag ibland såg riktigt fantasilöst ut. 1,33 mål i snitt blev det per match och det är väl inte allt för imponerande sätt till målskörden. Rikard som tillhörde det blå laget blev dagens skyttekung på tre mål och efter honom så gjorde Peter, Vånge och Matte två var.

Vi körde att man fick två poäng får seger och en för oavgjort men trots denna minimala fördel för segrar så tog de gula tillslut en ganska säker vinst. Man tog hela 12 poäng medan de båda konkurrenterna bara tog 6 var. Gula imponerade framförallt defensivt och släppte endast in tre mål på sina åtta matcher. Egentligen hände väl inte så mycket annat roligt under träningen. Gusten flög in i väggen efter en duell med Hjärtis och fick ont i huvudet, Valle lyckades även missa ett öppet mål från ca 38 centimeter? Måste även passa på att nämna tunneln jag gjorde på Gusten i den sista matchen, extremt snyggt och något som jag egentligen inte kan göra. Är även tvungen att påpeka att matchens enda mål gjordes i samma situation. Punkarn måste också nämnas som gjorde årets första inneträning? och gjorde det strålande. Kanske rentutav träningens bästa spelare.Segerligan

Vånge 1
Hjärtis 1
Fabbe 1
Peter 1
Valle 1

Peter och Hjärtis deltog inte i de sista 3 matcherna men jag är snäll och bjuder dem på poäng ändå.

Ska försöka hitta något roligt att skriva om innan nästa träning, på återseende.

Jalkemo

RSS 2.0