Bättre sent än aldrig

Över 48 timmar efter träningens slut kommer nu äntligen detta träningsinlägg som förmodligen hela Östergötland har väntat på. Att det har tagit så lång tid skyller jag enbart på Football Manager 2012 som för tillfället tar upp all min lediga tid. Vet helt ärligt om det vore så lämpligt att skriva hur mycket jag har spelat sen releasen i fredags...

Nog om FM, det var förvånansvärt lite folk på träningen i tisdags och när Gusten vandrade in ca 10 minuter för sent så var vi sammanlagt uppe i 16 spelare. Det var en ny futsalboll träningen till ära och jag tror egentligen att alla uppskattade att slippa den väldigt mediokra och svårmanövrerade boll man använt under de två tidigare passen. Man delades som vanligt in spelarna i tre lag och upplägget var att man skulle möta varandra 4 gånger var. Tiden, resultaten samt målskyttarna sköttes från läktaren av Punkarn och Stefan som gjorde ett strålande jobb.

Det var väldigt blandade resultat under träningen och det måste ha varit väldigt jämna lag med tanke på slutresultatet. De gula började med 2 poäng på de första 4 matcherna men efter detta bjöd man på en strålande fotboll. Tommy och Danne längst fram öste in mål och gjorde att laget tillslut slutade på 11 poäng. Det blåa laget var lite tvärtom och började strålande och hade efter 4 matcher hela 8 poäng. Trots detta fallerade man totalt i slutet och lyckades på de nästkommande 4 matcherna enbart skrapa ihop 3 poäng och i och med detta slutade även dem på 11 poäng. Helt otroligt nog lyckades Matte vinna den interna skytteligan på 3 mål, Gusten bjöd även kanske på träningens snyggaste med ett hårt skott i krysset.

Det gula laget höll en ganska jämn nivå genom hela träningen och även de slutade på 11 poäng. Man kvitterade i sista matchen med 10 sekunder kvar men lyckades på något märkligt sätt släppa in ett mål till så på detta vis slutade alla 3 lag på samma poäng. Träningens mest minnesvärda ögonblick måste väl vara spökmålet som Gusten fixade åt de blåa. Han ansåg helt oförklarligt att han skulle ha hörna trots att ingen hade hört eller sett något, han slog in bollen och de blåa gjorde mål medan de gula hade slutat spela. Undertecknad blev då mindre glad och det blev lite livat under en period. Kan erkänna nu i efterhand att jag må ha överreagerat lite men jag skyller på min vinnarskalle och helgens resultat på Old Trafford. Måste även nämna att jag för kanske första gången vuxen ålder lyckades vinna mitt lags interna skytteliga på strålande 4 mål.Hade tänkt att köra den briljanta och helt egna idén att vi kör en liten segerliga här på bloggen under inneträningarna i vinter. Att man tränar får man inga poäng för här utan det gäller att vinna. Eftersom inget lag vann i tisdags så skjuter vi upp starten i denna prestigefyllda tävling tills nästa vecka. Med tanke på mitt briljanta snitt i poängtävlingen i höstas får jag nog utse mig själv till storfavorit och jag hoppas verkligen inte få utstå några fuskanklagelser under denna tävling.

ANNAT

Micke Pressfeldt med ett förflutet i Kimstad har förövrigt tagit över Blacka på permanent bas.

Bäckstedt tränade inte med Blacka, är något på gång?

När börjar Silly Seasonryktena på riktigt?Jalkemo

Time for futsal

Årets andra futsalträning spelades idag i Sporthallen med ett nylagt golv från förra året. Greppet var otroligt mycket bättre och jag tror till och med att den berömda rälsen i mitten av hallen var borta. Good work Mosstorp/BK Vingen/Mattias Ottosson. Jag tror vi var 18 spelare idag om jag inte är helt fel ute och upplägget blev därför ganska självklart då man inledningsvis delades in i tre lag. Inga målvakter närvarade idag så laget som vilade fick ställa upp med två målvakter.

Träningen var väl egentligen ganska tråkig sett till spektakulära händelser och det finns väl egentligen ingenting roligt att rapportera. Danne Hägglöf vrålade "Fittluder" så högt att hela Skärblacka kunde höra det i träningens sista byte och det kändes uppenbart att Hägglöf har kollat på en viss tennisspelare vid namn Jonas Björkman. Det röda laget kom klart sist och man vann bara en match om jag kommer ihåg det hela rätt. Det var extremt jämt i toppen mellan de gula och de blåa och jag vet faktiskt inte vilka som vann. Enligt min beräkning som kanske är lite färgad eftersom jag tillhörde de blåa vann vi tillslut med en poäng men jag kan mycket väl ha fel.

Jonte Ekeroth var tröttare än någon annan, Boda fick ta mer stryk än någon annan, Gusten såg farligare ut än någon annan och Tobbe Ekeroth sköt hårdare än någon annan. Mr Hjärtström påpekade även på Facebook efter matchen att han var träningens överlägset bästa spelare. Efter träningen var det dags för CL och tydligen kom uppemot 10 000 personer utklädda till tomma sittplatser på Etihad Stadium för att se Manchester City ta emot Villareal.

En hel vecka kvar tills nästa träning nu och det blir inte lätt. Jag personligen tyckte iallafall det var extremt roligt att dra igång igen efter mer än två veckor utan en boll vid fötterna. Snart öppnat transferfönstret och vi kommer inom den närmsta framtiden att publicera lite silly season rykten här på bloggen. Jag ska även försöka ge min syn på Kimstads säsong.Jalkemo

Dags för årets futsalsäsong

Kimstad har varit en enda stor karneval den senaste veckan och firandet har inte velat ta slut trots flera försök från Blackas ledarstab att förstöra feststämningen. Trots att jag förstår om folk vill fortsätta fira avancemanget till div 4 så är det imorgon dags för årets första träning i Skärblacka sporthall. Kimstad har blivit tilldelade hela 75 minuters träningstid av de alltid lika generösa BK Vingen som fortsatt prioriterar deras strålande innebandylag som spelar i Östergötlands sämsta serie.

Läget i truppen ser bra ut och det är egentligen bara frågetecken kring Jonte Ekeroth, Danne Hägglöf, Kim Andersson och Boda som tillbringade helgen i Finland. Av vad jag fått höra så dracks det en hel del Koskenkorva och frågan är om de är helt återställda till imorgon. Jag själv är helt knäckt eftersom jag kommer att missa årets första inneträning. Har kommit över en biljett till vårt briljanta landslag som ska möta Holland och kunde faktiskt inte säga nej, även om det var nära pga Zlatans avstängning.

Det är redan nu enbart 1 månad och 10 dagar kvar till årets upplaga av ICA-cupen går av stapeln i Stadium arena och det kommer vara stenhård konkurrens om de 10 platserna. Med tanke på att det endast kommer hinnas med 4-5 träningspass innan laget ska tas ut så kommer ledarstaben få ett otroligt svårt jobb.

Nu till de lite mer tråkiga nyheterna. Jag fick igår reda på genom en god vän att två spelare som representerat Kimstad iår och båda har spelat A-lagsmatcher har varit och tränat med en annan klubb. Jag vill inte nämna några mer detaljerade detaljer av sekretesskäl men jag hoppas verkligen det enbart var för att hålla igång under uppehållet.

Samlingen är 18:30 imorgon i Blacka och träningen börjar 18:45


En tuff helg i landet där Freddas pappa föddes 1952.

Jalkemo

Kimstadsbloggen återuppstår

Som ni har väntat, enbart två dagar efter att "Goifarn" och "Någon" meddelade att de går i bloggpension tillsammans med bloggen så är vi alltså tillbaka. Vem är då denna nya skribent som fått äran att skriva på områdets enda division fyra blogg?

I journalistvärlden kanske folk känner igen mig under mitt alias "Mou" som jag så vackert valt att kalla mig. I det verkliga livet heter jag Fabian Jalkemo och spelar till vardags i Kimstad GoIF sedan i juni detta år. Jag har under min fotbollskarriär representerat grannklubbarna Skärblacka och Vånga samt haft en kort sejour i Smedby, pga detta massiva antalet klubbar har Blackabloggen under hösten valt att kalla mig klubbhoran. Mitt stora intresse är engelsk fotboll där jag sympatiserar med klubben Manchester United och just detta intresse tar mycket av min tid. Nog om mig, inledningsvis vill jag tacka Goifarn & Någon för deras tid och jag vill även passa på att säga att det är en stor ära för mig att bli tillfrågad som deras efterträdare, jag ska föra deras arv vidare med stolthet.

Det är i väldigt positiva dagar jag tar över denna blogg och jag tror ingen i området har missat att Kimstad i veckan blivit klar för division fyra efter att man fullständigt pulveriserade Åtvidaberg Södra på Kopparvallen. Festen på kvällen var mycket trevlig och det känns redan som att både spelare och ledare är riktigt sugna på att träningarna ska dra igång. Under den resterande tiden av 2011 finns ett par intressanta datum som redan nu kan vara bra att hålla koll på. Den 20e november spelas ICA cup (Tidigare AT) i Stadium Arena, det högintressanta transferfönstret är öppet mellan den 15 november och december om jag fattat det rätt? Billerud cup spelas runt Lucia i Blacka spelhall, FFK arrangerar även Atlas cup i mellandagarna, dock vet jag inte om Kimstad ska vara med. Som ni ser då finns det mycket att se fram emot redan iår trots att säsongen precis är avslutad.

Jag kommer försöka skriva så mycket som möjligt på bloggen och iallafall få till ett träningsinlägg i veckan. Det blir givetvis lite silly season snack där vi går igenom de ryktena som florerar i Östergötland, Blackabloggen har b.la redan varnat Kimstad att inte röra sin guldklimp Anton Bäckstedt.

Nästa träning är på tisdag 11/10e 18:45-20 (samling 18:30) i Skärblacka sporthall. Jag personligen är redan fotbollssugen redan 6 dagar efter matchen mot Åtvid och jag ser redan fram emot inomhussäsongen.

Glöm inte bort att kolla på bildspelet från Åtvidaberg på länken här: http://bit.ly/oRGDt9Jalkemo

"Ett sista inlägg"

Efter en fantastisk avslutning på den här säsongen så slutade vi som ETTA och platsen i fyran är våran!!!
En härlig lördag på Kopparvallen med 80-90 supportrar på plats och ett fantastiskt väder så slutade det med en klar 8-0 seger efter en av säsongens bästa insatser. Jag lyfter på hatten till spelare, ledare, eldsjälar mm till seriesegern!
Om vi sammanfattar sluttabellen så skulle jag vilja säga att jag är riktigt bra på att tippa! inget skryt;)

Kimstad och KFF tippades i toppen och slutade som sagt etta och tvåa
Rimforsa och Åtvid lyckades jag inte pricka in i topp 4, men Rimforsa var nära och Åtvids höstform var lika dålig som Oscar Wendts match mot Ungern. Rimforsa slutade strax bakom Vånga på 5:e plats, ett Vånga som vi trodde kunde ta sig in i topp 4 om dom fick ihop laget och det har dom lyckats bra med och tack vare Mobäck som ställde upp i höst och bidrog med rutin och kunnande.
Blacka tog 6:e platsen och det var där man trodde de skulle hamna ungefär pga den tunna truppen med otränade spelare på slutet och väldigt mkt festande i laget så klarade man inte av att komma högre upp, kanske läge att flytta samlingarna till Puls istället för IP :). Syrianska tippades i mitten mest pga att jag inte hade så bra koll på detta spännande lag innan, i mina ögon det bästa laget efter Kimstad, kom på en 3:e plats efter Kurdiska som hoppas vinna Fair-playpriset återigen;)
Att bredden skulle saknas i FFK hade man lite på känn innan säsongen och där av mitt galna tips på plats 7-9, och det blev en 8:e plats och jag är inte förvånad! Josef fick dra ett för stort lass i Steffes gäng, nu lämnar Steffe tränarsysslan och var hamnar Josef? KFF? nja, tror inte det!
HBK tippades hamna på dom sista 3-4 platserna och laget lyckades bra i många matcher, men blandade med väldigt dåliga matcher och utnämns till seriens Everton!
Örtomta som tog 4 poäng mot oss hamnade på 10:e plats och lyckades hålla sig kvar, ett lag som är bättre än placeringen enligt mig. Tallboda blev en besvikelse, tippades i mitten men slutade näst sist, dåligt tippat! från 4:an till 6:an på två år!
Kisa tippades i botten och den positionen hade dom nog hela säsongen.
Nu vill jag Någon och Goifarn tacka för oss! och vi hoppas någon har mer tid för bloggandet så Kimstadbloggen lever vidare!

Tack för oss och lycka till alla lag i fortsättningen!  

1/10 - 2011

Supporterbussen väntade på Kimstads följeslagare på pizzerian 13.30, det var en taggad publik som längtade efter en borta-match i Åtvid. Varför? Jo den är direkt avgörande om kimstrads herrlag ska ta sig upp i fyran efter en strålande säsong.

10 minuter före match var bussen framme och Kimstadsborna invaderade Kopparvallens k-märkta läktare.

 

Domaren blåste igång den första halvleken, Kimstad drog upp matchen med en gång. Det syntes att vi var redo för att ta klivet upp, och målet kom. 0-1 kommer tidigt, ca 10 minuter in i halvleken.  Det här målet var inget undantag för vi gör 0-2 och 0-3 kort efter, även 4an under samma halvlek. Ett mentalt svagt Åtvidaberg Södra försöker gå till attack men det straffar sig. Åtvid tvingas till ett målvaktsbyte efter skada och vi har där efter ett ännu större spelövertag. Vi vinner matchen med 0-8. Glädjeyran tar över på planen och champagnen får äntligen spruta. Var gårdagens match årets bästa? Åtminstone en av dem, men det var verkligen den viktigaste segern, och den skönaste! Men dagen tog inte slut där.

 

Bara några få timmar senare samlades hela laget för att fira säsongens framgångar. God mat, underbara tal och givetvis mycket dricka var det som stod på kvällen schema. Alla var trevliga, bjöd på sig själva och gjorde sitt bästa för att kvällen skulle bli ihågkommen som en underbar kväll. Jag vill givetvis tacka alla som fixade med kvällen, och ni vet vilka ni är.Vill även tacka ledarstaben som tillsammans med Lasse och Kingen (om vi inte ska räkna in er som det) gjort säsongen (på planen) som något minnesvärt för alla med ett Kimstadhjärta.

 

Forza Kimstad!!!!

 

/Goifarn


RSS 2.0