Träning 6/12 + avslutning

Inledningsvis vill jag börja med att säga att spelschemat till den klassiska Billerud cupen har släppts. Kimstad ställer upp med två lag och spelschemat hittar ni HÄR. En klassisk blogg-införrapport kommer troligtvis publiceras på fredag då vi går igenom cupens alla lag.

19 spelare dök upp igår och det har börjat kännas lite som ett standardantal när det gäller tisdagsträngarna. Det satt även spelare på läktaren för att följa träningen och Fredda och Matte skötte statistiken för dagen. Vi fortsatte på Premier League temat som startade förra veckan och idag delades vi in i de två Merseyside klubbarna Liverpool & Everton samt de gula nykomlingarna Norwich. Everton hade ett extremt ungt lag och jag som fyllde 20 i mars var faktiskt äldst i laget, det ska även tilläggas att det bara fanns två spelare i båda de andra lagen som var yngre. Norwich såg starka ut på pappret men det ville sig verkligen inte för ”The Canaries”. Man var ganska tajta bakåt och släppte enbart in sex mål på åtta matcher. Anfallsspelet gick inte lika bra för laget och trots att man hade den tidigare glödheta Danne Hägglöf så gick det rent ut sagt åt skogen. Man blev nollade i de sju första matcherna och det var inte förrän med ca 30 sekunder kvar av den sista matchen mot Everton man lyckades spräcka nollan. Hägglöf satte bollen i öppet mål och det blev Tv-puckscener i Skärblacka Sporthall efter det förlösande målet.

Liverpool hade ett väldigt rutinerat lag där nyförvärven Chrille Sundell och Frippen hörde till. Målskyttet var ingen styrka hos dem heller och förmodligen har de väl kollar för mycket på verklighetens Liverpool som verkar göra allt förutom mål. De gjorde fyra mål på hela träningen, man lyckades faktiskt besegra Everton i deras sista match, någon man blev ensamma om att göra. Just Everton var i en klass för sig idag och man både gjorde mest mål och släppte in minst, 10-4 i målskillnad. Undertecknad ledde skytteligan fram till sista matchen då Fidde kvitterade och vi båda slutade på tre mål var. Måste nämna att jag för andra gången på tre veckor drog till med ett Vasquetsmål. Får även tacka Hjelte som räddade oss i en match i målet när vi var totalt utspelade.

Danne Hägglöf får av skribenterna på listan träningens mål efter hans briljanta placering i det öppna målet som innebar Norwich första och enda mål under träningen. Matchen innan när de febrilt jagade ett mål lyckades Hjärtis skjuta rakt på Danne framför mål två gånger, bollen ville verkligen inte in. Babbo lyckades även träffa Storma stenhårt i magen med ett välriktat skott matchen innan.

Kan även meddela att Frippen och Chrille Sundell nu är 100 % klara för klubben.


De två nyförvärven med matchtröjan

Segerligan

Martin 4
Fidde 3
Boda 3
Rikard 2
Tobbe.E 2
Fabbe 2
Hannes 2
Vånge 1
Hjärtis 1
Peter 1
Valle 1
Matte 1
Chrille S 1
Sebbe 1
Tommy 1
Punkarn 1
Frippen 1
Hjelte 1
Engman 1
Gusten 1
Johan 1

Avslutningen

Direkt efter träningen begav vi oss till Kimstad Pizzeria för att äta, kolla Champions League samt ha lite prisutdelning. För vissa tog maten väldigt lång tid och en viss Hägglöf brevid mig kläckte ur sig diverse svordomar över att flera fick sin pizza 40 minuter före honom. När det var dags för prisutdelning inledde vi med den presigefyllda poängtävlingen. På tredje plats om Valle, tvåa Kim Andersson och etta hans bror Robin. Enligt Peter avgjordes det mellan ettan och tvåan under höstens sista träning. Efter detta var det dags för medaljer, man behövde ha spelat hälften av matcherna i någon av serierna för att få en medalj (7 b-lag & 11 a-lag). Extremt tungt personligen måste jag säga då jag bara hann delta i 9 matcher i höstas. Efter det fick alla som deltagit i A-laget iår en medalj från ÖFF där det stod segrare i Division fem mellersta.

Nu var det dags för de tunga priserna och inledningsvis var det träningspriser. 70 träningar sen januari hade vi spelat och Hjelte lyckades knipa tredjeplatsen. Vem som kom tvåa kommer jag tyvärr inte ihåg men ni som gör det får gärna kommentera så fixar jag det. Vann gjorde iallafall Valle och det var inte många träningar han hade missat. När detta var klart skulle årets uppmuntringspris delas ut och det gick till Kim Andersson med motiveringen att han utvecklats något oerhört, är alltid glad och kommer alltid och tränar. Det viskades om korruption i röstningen och mutor från Kingen men jag får nog lov att hålla med om att Kim förtjänar priset. Årets spelare var nästa pris och spänningen var olidlig när Peter läste upp motiveringen. När han kommit halvvägs började man förstå vem personen i fråga var och priset gick till Tobbe Ekeroth som har gjort en strålande debutsäsong i klubben.

Kungens pris som är en vandringspokal och röstas fram av spelarna skulle delas ut sist av alla. Vinnare blev Lasse Månsson och egentligen känns det ganska självklart med tanke på vad han gör för klubben. Tidigare vinnare är tex Kingen, Mårten samt Boda som höjer upp snittåldern rejält.

Glöm inte att kika in på fredag för att läsa om Billerud Cup

Silly Season inlägget är uppdaterat och ligger under detta träningsinlägg.

Jalkemo

Kommentarer
Postat av: Månsson

Bra jobbat med bloggen,som vanligt FabbeFredrik Bergdahl, 2:a träningspris.

2011-12-07 @ 19:04:59
Postat av: Junior

Tycker Tobbe även borde fått utmärkelsen årets luftsving!:)

2011-12-08 @ 19:17:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0