Matchrapporter från slutspelet i ICA-cupen

När vi anlände till Stadium arena vid klockan 11 var förutsättningarna glasklara. Ta poäng mot Sylvia eller var ute ur turneringen. Sylvia och Eneby hade mötts tidigare på morgonen och drabbningen slutade med en Sylvia seger med 3-0.

Kimstad-Sylvia

Vi lirade med samma backpar som förra veckan och i och med att Tommy lyckats ta ledigt från jobbet så rullade vi på fem anfallare hela dagen. Innan matchen pratade vi om att det absolut inte skulle vara någon omöjlighet att slå Sylvia om vi försvarar kompakt samt är väldigt noggranna när våra chanser dyker upp. Matchen spelades i C/D-hallen och det var faktiskt riktigt mycket folk där för att kolla. Matchen började bra för våran del och det kändes som att vi hade ganska bra koll på dem. Vi skapar två riktigt bra chanser första fem men tyvärr missar Gusten ett bra läge samt att Jocke är nära på att skarva in en nick på utkast från Andreas. Sylvia börjar nu komma in i matchen mer och börjar skapa mer och mer och vårat försvarsspel känns inte helt 100. De kommer runt på kanterna alldeles för lätt och det kompakta försvarsspelet vi pratade om innan tycker jag inte var tillräckligt bra under andra halvan av matchen. Det ska dock sägas att Sylvia spelade extremt bra i sin 1-2-1 uppställning där forwardsen rörde sig extremt mycket. Med fyra minuter kvar kommer kallduschen då vi slarvar och det brister i kommunikationen, Sylvia gör 1-0. Bara minuten senare får se frispark ca tre decimeter utanför straffområdet och Rockström med kanske Östergörlands bästa vänsterfot sätter enkelt bollen i mål. Vi börjar pressa nu för att snabbt få in en reduceringsboll men Sylvia lyckas göra 3-0. Jag har en bra chans med en halvminut kvar men bollen går tyvärr utanför.

Egentligen gör vi en riktigt bra match men jag är perfektionist och jag tycker inte försvarsspelet är tillräckligt bra under andra halvan av matchen. Vi skapar tillräckligt mycket för att göra mål och det är extremt bra gjort att ge Sylvia en sådan bra match ändå.


Eneby-Kimstad

Sista matchen i gruppen och den gällde ingenting för något av lagen. Uppladdningen kändes loj och det märktes på båda lagen att det inte gällde något. Vi ställde upp exakt likadant som mot Sylvia och ganska tidigt sätter Babbo 1-0 på en frispark som egentligen är meningen som ett inlägg. Den sitter snyggt i krysset och målvakten är ställd eftersom han förväntade sig en skarv. Efter ledningsmålet vet jag inte vad som händer, Eneby spelar inte speciellt bra och går inte in 100 i situationerna men vi är ännu sämre. Vi jobbar inte hem när vi blir av med bollen och det är inte många som tar det defensiva jobbet. 1-1 kommer ganska snabbt efter vårat ledningsmål och ganska precis efter kommer även 2-1 efter en styrning på en av våra backar. När de ändå är i farten så sätter de även 3-1 och matchen känns körd. Vi gjorde 3-2 med ca en minut kvar men domaren har tydligen inte lärt sig futsalreglerna då han borde veta att målvakten inte får röra bollen två gånger i samma anfall utan att den nuddar en motståndare.

1-3 och egentligen spelade det ingen roll vad matchen slutade. Blir dock grymt irriterad att folk inte kämpar framförallt när man själv tappat bollen och orsakat en kontring. Vi spelar inför mycket folk i A-hallen och det är många som åkt dit för att enbart se Kimstad och då tycker jag personligen att man ska ge allt även om matchen inte gäller nått.Våran starka insats mot Sylvia bekräftades även på kvällen när jag fick reda på att de slog Smedby med 5-3 i finalen och alltså vann cupen. Söderköping som vi mötte förra veckan gick till kvartsfinal efter att ha vunnit sin grupp mot Hageby och Åby helt överlägset.Angående bomben jag skulle släppa så blir det inte en allt för stor bomb eftersom personen i fråga redan gått ut med nyheten på Facebook. För er som inte vet det så är Skärblackas mittback Chrille Sundell i stort sett klar för Kimstad och som jag fattat det så saknas bara en underskrift. Jag har tidigare spelat med Chrille i Vånga och sätt honom i Blacka och det kommer bli ett enormt nyttigt nyförvärv för klubben. Förhoppningsvis ska jag publicera en intervju med spelaren ifråga ikväll eller imorgon.

Träning tisdag som vanligt, ska även försöka få upp ett Silly Season inlägg.

Avslutning om jag fattat det rätt nästa tisdag efter träningen på Kstad Pizzeria, det kommer visas CL.

Jalkemo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0